Кенет Фарид / - фото: SCREENSHOT/NBA.COM
09/10/2021 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Манимал” у Москви

Кенет Фарид појачао кошаркаше ЦСКА

Некадашњи кошаркаш Денвер Нагетса, Бруклин Нетса и Хjустон Рокетса и бивши амерички репрезентативац Кенет Фарид на прагу jе преласка у ЦСКА из Москве.

То jе потврдио Леонес де Понсе са коjим jе Фарид имао уговор у којем постоjи излазна клаузула у случају понуде из Евролиге популарни „Манимал” може да напусти Порторико.

Причали смо са њим и допало му се ово искуство и волио би да се врати у будућности. Знали смо да ово може да се деси, али драго нам jе да смо прихватили таj ризик. Осјетио jе љубав овог града и читаве лиге. Добро jе jер jе jош увијек млад – стоjи у саопштењу Леонеса.

Фарид има 31 годину и био jе 22. пик на драфту 2011. године. Био jе jедан од наjбољих рукија, а у Денверу jе од 2012. до 2016. играо прилично солидно да би тада услиједио пад. Ослабиле су га повреде, конкуренциjа jе jачала, па jе треjдован у Бруклин. Убрзо jе отпуштен из Нетса, а слично му се десило и 2019. у Хjустону.

Пробао jе Фарид и у Кини, гдје jе одиграо свега седам утакмица за Џеђиjанг Лаjонсе, затим jе био и у Порторику. Ове године jе био на проби у Леjкерсима, али се није изборио за мјесто у тиму.

У ЦСКА ће поjачати конкуренциjу на позициjама четири и пет гдје имаjу Торникеа Шенгелиjу, Јоханеса Фојтмана, Џоела Боломбоjа и Семјона Антонова, док је Никола Милутинов повријеђен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:48