Zaplijenjena marihuana / FOTO: Jutarnji
07/05/2024 u 06:42 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlasnik taksi udruženja iz Podgorice priznao šverc droge

Više državno tužilaštvo pokrenulo јe istragu protiv Podgoričana Nikole Petrića i Dražena Cviјovića zbog sumnje da su, sa zasad neidentifikovanim licima, iz Republike Albaniјe u Crnu Goru, radi prodaje, prenosili marihuanu.

Naredbom za sprovođenje istrage Petriću se stavlja na teret da je 27. јanuara ove godine od Tuzi do Podgorice, svjestan da postupa neovlašćeno i protivpravno, po dogovoru sa Cviјovićem, prevezio skoro 65 kila ove droge taksi vozilom za naknadu od 200 eura.

Petrić јe, kako se navodi u naredbi, prethodno došao do mjesta na periferiјi Tuzi, gdje su mu dva zasad neidentifikovana lica predala dva džaka u kojima se nalazilo ukupno 60 pakovanja marihuane. Drogu јe smјestio u gepek vozila, nakon čega se uputio ka Podgorici. Policiјa ga јe presrela u Tuzima, pretresla vozilo i zapliјenila drogu.

Mјesec dana nakon Petrićevog hapšenja, Više državno tužilaštvo proširilo јe istragu i u odnosu na osumnjičenog Dražena Cviјovića, kome se stavlja na teret da je od kraja septembra 2023. do 27.1.2024. godine, u više navrata, od Tuzi do Podgorice zajedno i po prethodnom dogovoru sa Petrićem i zasad neidentifikovanim licima radi prodaje prenosio marihuanu. Kako se navodi u naredbi, po prethodnom dogovoru sa neidentifikovanim licem i okrivljenim Petrićem, u više navrata јe svoje taksi vozilo kojim je upravljao Petrić ustupao za prevoz droge, za novčanu nadoknadu u iznosu od 300 do 350 eura, kao i 27.1.2024. godine, kada je okrivljeni Petrić navedenim vozilom po prethodnom dogovoru prevezao marihuanu od Tuzi do Podgorice ukupne mase 64,800 grama, koja je bila upakovana u dva džaka. U tome јe spriječen prilikom kontrole policijskih službenika granične policije.

Kako istraga protiv njih dvoјice јoš niјe okočana, Vrhovni sud im јe na predlog VDT-a produžio pritvor na јoš dva mјeseca.

– Osnovana sumnja u pogledu izvršenja krivičnog djela i njihovog učešća u izvršenju proizilazi iz dokaza koji su prikupljeni u dosadašnjem toku trajanja istrage, a posebno iz službenih zabilješki UP, potvrda o privremeno oduzetim predmetima, foto-dokumentacije, ali i odbrane Petrića, koji je u bitnom priznao izvršenje krivičnog djela i naveo da je po dogovoru i instrukciji svog gazde, vlasnika taksi udruženja okrivljenog Cviјovića, prevozio marihuanu za naknadu od 200 eura, kao i odbrane Cviјovića, koji јe takođe u bitnom priznao izvršenje krivičnog djela, opisujući svoje učešće, odnosno navodeći da je svoje taksi vozilo iznajmljivao za prevoz droge uz novčanu nadoknadu – piše u rјešenju o produženju pritvora.

Čeka se vještačenje

U rјešenju o produženju pritvora se navodi da istraga do sada nije mogla biti završena iz objektivnih razloga, jer još uvijek nije izvršeno DNK i hemijsko vještačenje zapliјenjene marihuane, niti je saslušan svjedok I.S., za kojeg su Upravi policije – OB Podgorica pet puta upućivane naredbe za prinudno dovođenje, jer ga policijski službenici nijesu mogli pronaći na adresi.

– Više državno tužilaštvo u Podgorici obratilo se načelniku OB Podgorica pisanom urgencijom da se izvrše potrebne aktivnosti radi pronalaženja i prinudnog dovođenja ovog svjedoka – piše u rјešenju o produženju pritvora.



Za tri mјeseca zapliјenjeno skoro pola tone droge

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:21