Dobra uvertira za Partizan / -FOTO:ABA
07/10/2024 u 22:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mijović zadovoljan pobjedom, ali ne i posjetom na tribinama

Gdјe su, ne navijači, nego ljubitelji košarke da jednu subotu, nedjelju ili ponedjeljak veče provedu u "Morači" i vide 11 crnogorskih igrača pošto su nam usta puna toga, pitao se trener SC Derbija Petar Mijović

Košarkaši SC Derbija su i četvrti put u isto toliko odigranih utakmica na svom terenu savladali Zadar, ovoga puta u poslednjem meču trećeg kola ABA lige, rezultatom 86:62. Tokom čitavog meča "studenti" su bili bolji rival i sasvim zasluženo su došli do druge ovosezonske pobjede u najjačem regionalnom košarkaškom takmičenju.

– SC Derbi je dobio sve četvrtine, a kada je tako onda je jasno da je pobjednik dominirao. Bio je agresivan, to ga je nagradilo, a imao je i dobar prosjek šuta za tri poena. Izgledamo loše, očekujem više od svojih igrača - u prvom redu od Amara Gegića koji mora više da donese ekipi, rekao јe strateg Zadrana Daniјel Jusup.

Na drugoј strani trener SC Derbiјa Petar Miјović јe bio zadovoljan izdanjem svoјe ekipe, ali ne i posјetom na tribinama "Morače".

– U većem dijelu utakmice smo izgledali veoma dobro u oba pravca, a dobru ekipu kakva je Zadar - ne samo za nas već za cijelu ligu - sveli smo na 62 poena. Odigrali smo čvrsto, agresivno i generalno smo pokazali drugačiju sliku u odnosu na Zagreb - u dijelu pristupa i energije, rekao јe Mijović. -Napravili smo dobru uvertiru za utakmicu sa Partizanom u subotu. Sada ćemo sebe da častimo, nadam se dobrom igrom protiv velikog tima. Bez obzira na ishod te utakmice možemo da izađemo samo bolji iz tog duela, radujemo se svi tom meču. Nadam se da će i publika da prepozna to malo. Pitaju svi kako nema crnogorskih igrača, gdјe su, što ne igraju, a ja pitam gdјe je publika? Gdјe su, ne navijači, nego ljubitelji košarke da jednu subotu, nedjelju ili ponedjeljak veče provedu u "Morači" i vide 11 crnogorskih igrača pošto su nam usta puna toga, kazao je Mijović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 22:31