Миковић: Рецепт игра од Бахчешехира до Бахчешехира / - фото: FIBA.BASKETBALL
06/11/2021 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миковић: Вријеме је да и ми осјетимо сласт побједе

Кошаркаши Морнара у седмом колу АБА лиге у 21 сат дочекују Игокеу

Спортски центар „Тополица” ће вечерас (субота) у 20 сати бити мјесто састанка великих пријатеља, кошаркаша Морнара и Игокее.

Барани ће се сигурно трудити да буду добри домаћини, али само до изласка на паркет, када ће ударити свим снагама на Игосе.

Разлог је свима добро познат, изабраници Михаила Павићевића су једини тим без поједе у АБА лиги и зато морају добро да „запну” у седмом колу.

Вриjеме jе да и ми осjетимо сласт побjеде у АБА лиги. Играмо против спортских приjатеља али и љутих ривала на терену, гдjе неће бити сентименталности. Уколико у континуитету будемо играли као у неким периодима са претходних седам утакмица, од Бахчешехира до Бахчешехира, од Истанбула до Бара, можемо се надати повољном резултату. Свеjесни смо шта ова утакмица значи за нас и даћемо све од себе да укњижимо прву првенствену побjеду – jасан jе првотимац Морнара, Милија Миковић.

Сатница и пласман

Субота: Цедевита Олимпија – Сплит (17), Партизан – ФМП (19), Морнар – Игокеа (21), недјеља: Мега – Будућност (12), Задар – Црвена звезда (18.45); понедјељак: Цибона – Крка (18). Играно у петак: СЦ Дерби – Борац 88:74.

Пласман: Партизан 6-0, Црвена звезда 5-1, Будућност 5-1, ФМП 5-1, СЦ Дерби 4-3, Цедевита Олимпија 3-3, Цибона 3-3, Игокеа 3-3, Крка 3-3, Мега 2-4, Борац 2-5, Задар 1-5, Спит 1-5, Морнар 0-6.

За кошаркаше из Републике Српске меч у Бару такође не долази у идеалном тренутку. Игокеа је у последња три меча претрпјела сва три пораза, два од Нимбурка у ФИБА Лиги шампиона и један од Цедевита Олимпије у АБА лиги.

Морнар jе одлична екипа, досадашњи учинак и стање на табели ниjе реална слика њихових могућности. Дошли смо у Бар максимално сконцентрисани и идемо на побjеду, иако знамо да неће бити лако. Пробаћемо да се скупимо и да испоштуjемо све што смо спремали за утакмицу – рекао је снажни центар Игоса, Стефан Фундић.

Ривалство, али и пријатељство између Морнара и Игокее траје од септембра 2016, током заједничких припрема у Чачку за прву сезону Барана у АБА лиги.

Крајем истог мјесеца, црногорски тим је елиминисао екипу из Лакташа у квалификацијама за ФИБА Лигу шампиона.

У АБА лиги су два тима одиграла девет сусрета.

Морнар је успјешнији, пошто је славио у шест мечева.

У „Тополици” је скор 4-1 у корист домаћина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 14:25