Kasno se okupili ali vjeruju u dobre rezultate / -FOTO: KK MILENIJUM
02/10/2024 u 09:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milenijum sa mladim snagama, ali i sa optimizmom

Pižurica: Rekao sam mojim momcima da ove sezone hoću da uživamo u košarci i da svima njima Milenijum bude odskočna daska u karijeri

Iako će u svoju petu takmičarsku sezonu Košarkaški klub Milenijum ući sa znatno podmlađenim sastavom i kasnim početkom priprema, čelni ljudi "plavo-zlatnog tima" ne brinu za opstanak u crnogorskoj eliti. Klub koji je u sezoni 2022/2023 bio četvrti na tabeli Prve A lige, igrao polufinale Kupa Crne Gore i Fajnal-for Balkanske lige u poslednje vrijeme se bazirao na rad sa mlađim kategorijama.

-Pripreme smo započeli par dana prije početka lige kada smo se i okupili. Trebaće nam sigurno neko vrijeme da se ekipa uigra, ali to ne znači da ćemo ikome ove sezone biti lak plijen. Vjerujem u ove momke i mislim da možemo biti lijepo iznenadjenje ove sezone, i pored svih problema u kojima je klub trenutno, mislim prije svega na finansijske prirode. Ove sezone cilj je da razvijamo mlade igrače, prije svega 14-ogodišnjeg Đorđa Kneževića, koji je projekat našeg kluba, rekao je Boris Pižurica, koji će zajedno sa Lukom Šundićem obavljati posao trenera.

image

Boris Pižurica

-FOTO: KK MILENIJUM

Ekipa je dosta izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu - agilna uprava kluba, na čelu sa sportskim direktorom Bogdanom Bukilićem je angažovala Nikolu Jankovića iz Danilovgrada, Ognjena Ratkovića iz italijanske Serie B, Balšu Mirotića iz Ibra, Jakšu Pejovića iz Budućnost Volija, Luku Mitrovića, koji se vraća iz Italije, Sergeja Šoća iz SC Derbija, Nikolu Borozana iz Sedmice, Petra Raičkovića i Nikolu Rakočevića iz Dečića, kao i trojicu Amerikanaca sa koledža: Tajren Garneta Brauna, Tedi Parhema juniora i Dešiloha Stenlija.

-Za opstanak ne brinem. Rekao sam mojim momcima da ove sezone hoću da uživamo u košarci i da svima njima Milenijum bude odskočna daska u karijeri. Ekipa je mlada, predvodi je kapiten Miljan Marinović, a mislim da smo "pogodili" sa Amerikancima, posebno sa Dešilohom Stenlijem, za kojeg smatram da ima kvalitet i za veći rang takmičenja od naše lige. U januaru će nas pojačati i naš najbolji basketaš Nemanja Gavranić, koji je trenutno u Kini igra "basket 3x3". Mislim da Milenijum treba crnogorskoj košarci i nadam se da će klub opstati i pored svih trenutnih problema. Pozivam sve dobre ljude da budu članovi "plavo- zlatne" familije koja broji preko 100 djece i makar svojim prisustvom na tribinama podrže ovaj lijepi projekat, koji traje od 2020. godine, rekao je poznati košarkaški entuzijasta Boris Pižurica.

Košarkaše Milenijuma na startu sezone u subotu očekuje gostovanje Dečiću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 09:09