Odlična partija ”Timbervulvsa” / EPA-EFE-FOTO: EPA/DUSTIN BRADFORD
07/05/2024 u 07:26 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Minesota deklasirala Denver i povela 2:0 u seriji

Malo ko je očekivao da će nakon dvije odigrane utakmice u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige Minesota imati prednost protiv Denvera

„Timbervulvsi“ su rano jutros još jednom u gostima pobijedili aktuelnog šampiona i sa dva napravljena brejka napravili korak ka finalu. Minesota je u ovom drugom meču najblaže rečeno ponizila Jokića i drugove, slavila je sa 106:80, pa sada ima priliku da pred svojim navijačima izbori plasman u finale.

Ekipu iz Mineapolisa su do pobjede vodili Tauns i Edvards, koji su su postigli po 27 poena, dok su Voker i Rid ubacili po 14 poena. S druge strane, Nikola Jokić je utakmicu završio sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija. Gordon je ubacio 20 poena, dok je jako loš dan imao Džamal Marej, koji je meč završio sa svega osam poena.

Njujork pobjedom otvorio polufinale Istoka

Košarkaši Njujorka savladali su Indijanu sa 121:117, na startu polufinalne serije Istočne konferencije. Na parketu „Medison Skver Gardena“ viđena je odlična košarka, a sjajno veče imao je  Džejlen Branson. Postigao je 43 poena, uz to je imao šest skokova i šest asistencija. Uz sve to, Branson je ovim učinkom stao uz rame legendarnom Majklu Džordanu - postigao je 40 plus poena u četvrtoj uzastopnoj utakmici u plej-ofu. Kod Niksa odlični su bili još Divinćenco sa 25, Hart sa 24, Anunobi i Hartenštajn sa po 13 poena.

U poraženom timu Tarner je ubacio 23, Sijakam 19, a Mekonel 18 poena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:19