Морнар ће напасти свакога / - фото: КСЦГ/Саша Матић
28/08/2021 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Морнар је права дружина

Шеф стручног штаба поноса Бара, Михаило Павићевић и поред проблема задовољан односом играча током припрема. Најављује чвршћу кошарку

Кошаркаши Морнара тренирају већ 20 дана у свом граду.

Шеф стручног штаба Михаило Павићевић је у разговору за клупски сајт казао да је било проблема са здравственим билтеном.

Давонта Џордан се није прикључио екипи због проблема са коронавирусом, док и даље траје опоравак Немање Врањеша.

Готово свако окупљање не иде као што очекуjемо, стално искрсну неки непланирани проблеми. Американци су каснили недjељу дана, два играча су одмах на почетку зарадила ковид, али они су у понедјељак изашли из изолациjе, тако да ће се сада прикључити екипи по специjалном третману у наредним данима – рекао је Павићевић.

Искусни стратег је задовољан залагањем момака.

Морам да признам да ми jе милина да одем на тренинг. Имамо групу играча коjа се заиста одликуjе врло професионалним односом према сваком тренингу и то ми говори да ћемо ове године играти jедну лиjепу, добру кошарку и да ћемо сви заjедно дати све од себе да направимо успjешну сезону као што су биле и све претходне.

Морнара је љетос вратио Милиjу Миковића, Владимира Михаиловића и Страхињу Мићовића, стигли су Глигорије Ракочевић, те Американци Кори Деjвис и Треj Луис.

Није лако уклопити толико нових лица.

Jедно jе када их гледате како играjу у другоj екипи а сасвим другачиjе када их убаците у своj систем. Ипак, од старта jе видљиво да смо довели добре, васпитане момке, коjи ће помоћи да се направи права атмосфера. То jе први услов да бисмо могли да се надамо добром резултату. Заиста сjаjно раде на тренинзима, први пут нико не одскаче нити се посебно истиче, сви jедан другог прате, сви се надмећу и то ме радуjе. Све то даjе ми наду да ћемо направити jедну праву дружину.

Павићевић се посебно осврнуо на Дејвиса и Луиса.

То су два доста слична кошаркаша коjе смо плански довели jер играjу на позициjама jедан и два – објаснио је тренер поноса Бара.

Морнар ће у наредној сезони играти чвршће.

На првоj тренинг-утакмици против Подгорице (85:76) већ су се видjеле неке контуре наше игре. Разлика у односу на минуле сезоне jесте то што ћемо играти сасвим другу врсту одбране. Било jе право умиjеће играти одбрану са толиким броjем, условно речено, нападача, коjи су били неупотребљиви што се тиче дефанзиве. То jе сада иза нас. Ово jе далеко млађа и полетниjа екипа, са много више енергиjе. Стоjим иза онога што сам већ рекао, а то jе да нико неће вољети да игра против нас, ту се криjе истина о нашоj игри. Нормално, биће и пораза и побjеда и сигурно jе да jош не знамо домете наше екипе – појаснио је Павићевић.

Далеко су Талин и Бамберг

Сезона за Морнар почиње 15. септембра, када ће у Талину играти у другом колу квалификациjа за ФИБА Лигу шампиона, са бољим из меча између Спортинга и домаћег Калева.

Уколико побиjеде представника Португала или Естоније, Барани би два дана касниjе играли у финалу турнира са бољим из костура гдје су њемачки Бамберг, литвански Jувентус Утена и аустријски Капфенберг.

Љубитељи кошарке већ виде Морнар и Бамберг у борби за карту за групну фазу.

Још је рано да размишљамо о Бамбергу. Мислимо само о евентуалном противнику у првом мечу. Знам да jе Естониjа далеко и да наши навиjачи тамошњу кошарке не прате, али Калев jе jако добра екипа, игра кошарку са пуно трчања. Тамо се дешава да од пет играча на терену сва петорица буду сjаjни шутери за три поена, укључуjући и центре. Спортинг је непознаница. У Португалији имате обично три-четири странца и jош три-четири натурализована играча. Ако све прође како очекуjемо, реално jе да нам противник у финалу буде Бамберг, али о том потом. Питање jе како ћемо се уиграти. За овако нову екипу требаће сигурно времена, не измишљам топлу воду. То jе процес. Поготово у нападу треба доста времена да све то легне, да се нађемо и навикнемо jедни на друге. Гледаћемо да одбраном помрсимо рачуне и много бољим екипама – рекао је Михаило Павићевић.

Морнар ће играти шесту сезону у АБА лиги. Не крију Барани да желе да помрсе рачуне фаворотима. Ипак, поштују великане региона.

Обрадовић ниjе дошао у Партизан да тренира неку просjечну екипу и ниjе тренер коjи ће да ствара нешто годинама, него да одмах прави резултат, а за резултат jе потребан квалитет. Партизан и Звезда доводе играче из евролигашких екипа и то понаjбољих и „пуцаjу” на наjвиши пласман. За пола корака су испред Будућности и Цедевите, коjи праве такође изузетно jаке екипе са искусним и провjереним играчима. То су четири екипе коjе ће се борити за врх абалигашке табеле. Остали тимови, међу коjима смо и ми, ту су негдjе. Видjећемо како jе ко саставио тим, jош jе рано говорити. Сигурно jе да ћемо поштовати све екипе, али jе исто тако сигурно и да ћемо свакога напасти са истом енергиjом, без обзира да ли је то Борац из Чачка, Звезда или Партизан. Ако се спроведе моjа замисао игре у одбрани, мислим да ћемо из сjенке чекати шансу и можда помрсити фаворитима рачуне – нада се Михаило.

Павићевић поручује да ће АБА лига ове сезоне бити јача него икад и да је зато идеалан предлог Игокее да се плеј-оф прошири са четири на осам екипа.

И та осма екипа угостиће барем неку од великана, дакле напуниће jош jедном дворану. У Европи мислим да jедино АБА лига у плеj-офу има четири тима, сва првенства на Старом континенту иду са осам или чак више. НБА је увела плеj-ин да би проширила броj клубова коjи су заинтересовани за борбу за доигравање. Може се десити да нека екипа већ на пола сезоне обезбиjеди опстанак а нема шансе да буде међу четири, као што се дешава већ годинама. Онда су сви склони теориjама завjере и калкулациjама, а овако се прошируjе броj кандидата за плеj-оф, што чини првенство регуларним и интересантниjим – изнио је Павићевић мишљење са којим се сигурно слаже већина спортских радника и љубитеља игре под обручима у региону.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:11