Тежак испит за Морнар / - фото: КСЦГ/Саша Матић
16/10/2021 u 12:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Пантерски” изазов за Морнар

Барани у четвртом колу АБА лиге у недјељу од 19 сати у Железнику траже прву побједу у сезони

Припреме и контролне утакмице су обећавале још једну успјешну сезону за кошаркаше Морнара која ипак, након лошег старта, може да се претвори у кошмар.

Изабраници Михаила Павићевића су, рачунајући квалификације за ФИБА Лигу шампиона, Европа куп и АБА лигу, убиљежили пет везаних пораза.

Шансу за прву побједу у сезони тражиће у недјељу од 19 часова на гостовању ФМП Железнику у четвртом колу регионалног такмичења.

Чека нас велики изазов. ФМП jе састављен од искусних, провjерених играча, коjи знаjу да играjу. Свако опуштање противника умиjу да казне. То ниjе ништа ново, они годинама играjу тако да 40 минута даjу све од себе. Ко их мало потциjени, скупо плати – упозорио је Павићевић.

Шеф стручног штаба Морнара је након пораза у претходном колу од Борца најавио промјене у екипи. Прва је долазак бившег центра Партизана Вила Мозлија.

Био jе наша жеља jош раниjе, када се поjавила виjест да ће се разићи са Партизаном. Чим се то догодило, довели смо га. Моj брат, предсjедник клуба, брзо jе реаговао, ниjе могао брже. Довели смо Мозлиjа у конкуренциjи и евролигашке екипе. Дониjеће нам чврстину под кошем, што нам jе и фалило – додао је Павићевић.

За разлику од Барана, ФМП игра изнад очекивања. Тијасан пораз од Будућности, па побједе над фаворизованим Игокеом и Цедевита Олимпијом, донијеле су „пантерима” велики скок.

Квалитет Морнара је значаjно већи од онога што говори стање на табели. Мјесто Барана више говори о томе колико jе лига jака и да свако свакога може да побиједи. Морнар jе атлетски добар тим коjи пуно трчи, узима велики број шутева за три поена и погађа их у високом проценту. На нама jе да енергетски будемо на уобичаjеном нивоу и да пробамо да испунимо дефанзивне и офанзивне задатке. Надамо се да ће то бити довољно за повољан резултат за нас – рекао је млади стратег клуба из Железника, Ненад Стефановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:16