Михаило Павићевић / - фото: КК Будућност Воли
01/11/2021 u 21:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павићевић: Дочекујемо Бахчешехир, мислимо на Игокеу

Стратег кошаркаша Морнара поручује да је за његов тим приоритет АБА лига, гдје им је сада сваки меч „бити или не бити”. Појединце „ломи” притисак, напад „шкрипи” без Михаиловића

Сплит је у недјељу вече савладао Цибону (77:76) и препустио фењер АБА лиге Морнару.

Кошаркаши из Бара су једини тим без побједе након шестог кола регионалног такмичења.

Изабраници Михаила Павићевића су у црногорском дербију против Будућности играли добро 20 минута, али су на старту треће дионице дозволили ривалу да се одлијепи на двоцифрену разлику и исконтролиште дешавања на паркету „Мораче” до коначних 85:69.

Рекао сам и прије утакмице да дерби дочекујемо у различитим расположењима. Будућност је у побједничкој серији, док ми долазимо у ситуацију да нам је свака утакмица у АБА лиги „бити или не бити”. Подгоричани су направили озбиљну екипу и с обзиром на квалитет који посједују тешко их је побиједити, без обзира да ли играју или не играју добро, а тренутно пружају добре партије. У првом полувремену смо им парирали у свим сегментима, од напада, одбране, имали смо више скокова. Након одмора се догодио невјероватан пад концентрације, као да је друга екипа изашла на терен. Шта је ту је, не можемо сада жалити већ се морамо тргнути што прије јер смо у незавидној ситуацији – казао је Павићевић.

Статистика показају да је Морнар падао када је дозволио ривалу превласт у скоку.

Доласком Мозлија требали смо да добијемо то што нам треба под кошем. Међутим, Вил није дуго играо и далеко је од такмичарске форме. Требаће времена да се уведе у такмичарски ритам, а то се мора десити што прије. Будућност је на крају имала 12 скокова више, али то није једини наш проблем, било их је више у другом полувремену, од организације напада до исхитрених шутева за три поена, без израђених ситуација – додао је шеф стручног штаба Барана.

У саставу Монара ни у Подгорици није било Владимира Михаиловића. Одсуство црногорског репрезентативца се одразило на креативност у нападу.

– Владо би нам много значио против Будућности, јер је у другом полувремену све личило више на рукомет, нико није направио два дриблинга у рекету, већ смо све радили око линије за три поена. Михаиловић је изашао из изолације, имао је лакше симптоме коранавируса, почели смо да га уводимо у систем и надам се да ће моћи да игра већ против Игокее у наредном колу АБА лиге.

Кошаркаше Морнара у сриједу од 19 сати очекују нове обавезе у ФИБА Европа купу. За разлику од регионалног, Барани на европском фронту гурају одлично. Након стартног пораза у Истанбулу, убиљежили су побједе над Леиденом и Ираклисом и сада их у „Тополици” чека реванш са Бахчешехиром који има стопостотан учинак.

– Интересантно је да у Европа купу играмо јако добро. Можда је то из разлога што у том такмичењу немамо императив, док нам је АБА лига приоритет, а поједини играчи се тешко носе са тим притиском. Утакмица са Турцима нам долази у невријеме и сигурно ћемо бити више фокусирани на Игокеу. Није лако играти на два фронта, али се морамо дићи јер у регионалном такмичењу нема ни једне лаке утакмице на крају је подвукао шеф стручног штаба Морнара, Михаило Павићевић, да је приоритет опстанак у АБА лиги.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:14