Морнар једини тим без побједе у АБА лиги / - фото: FIBA.BASKETBALL
05/11/2021 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павићевић: Не смијемо да наставимо са поразима

Добре игре из претходних утакмица дају за право шефу стручног штаба кошаракаша Морнара да се нада првој побједи у АБА лиги у дуелу седмог кола са Игокеом

Требало је кошаркашима Морнара седам утакмица да убиљеже прву побједу у сезони, рачунајући сва такмичења.

Још Барани нису осјетили сласт побједе у АБА лиги, а у суботу у седмом колу од 21 сат дочекују Игокеу.

Можда ће опет тај број седам бити срећан за тим Михаила Павићевића.

– Нама jе сада свака утакмица бити или не бити. У госте нам долази изузетно квалитетна екипа, коjа већ годинама прави сjаjне резултате, захваљући, приjе свега, одличном тренеру Баjићу. Ове године су и они направили доста промјена, траже се, мада су у кудикамо бољоj ситуациjи него ми и заслужуjу сваки респект – рекао је Павићевић.

Шеф стручног штаба Морнара очекује тешку утакмицу и подвлачи да његови изабраници морају бити фокусирани током свих 40 минута.

– Морамо да покушамо да побиjедимо и кренемо узлазном путањом. Неке игре и неки периоди из претходних утакмица даjу нам за право, без обзира што нам долази, понављам, изузетно jака, искусна екипа, да можемо да одиграмо далеко боље него на почетку сезоне. Види се да има напретка у игри, сад само треба да то резултатски материjализуjемо – додао је Павићевић.

Сатница и пласман

Петак: СЦ Дерби – Борац (20); субота: Цедевита Олимпија – Сплит (17), Партизан – ФМП (19), Морнар – Игокеа (21), недјеља: Мега – Будућност (12), Задар – Црвена звезда (18.45); понедјељак: Цибона – Крка (18).

Пласман: Партизан 6-0, Црвена звезда 5-1, Будућност 5-1, ФМП 5-1, Цедевита Олимпија 3-3, Цибона 3-3, Игокеа 3-3, Крка 3-3, СЦ Дерби 3-3, Мега 2-4, Борац 2-4, Задар 1-5, Спит 1-5, Морнар 0-6.

Атмосфера у екипи клуба из Бара је добра, упркос лошим резултатима у регионалном такмичењу.

– Мени jе послиjе сваког пораза жао играча, jер на тренинзима раде одлично и на утакмицама даjу све од себе. Ипак, правимо доста грешака, jош треба да легне наша игра. Имали смо неке неочекиване поразе, све би било другачиjе да нисмо дозволили себи таj луксуз, jер онда уђе нервоза, несигурност, надовеже се проблем са самопоуздањем и код шута, па чак и код слободних бацања. То показуjе да играмо у грчу. Надам се да ћемо послиjе неких побjеда коjе ће доћи и у АБА лиги и ми играти слободниjе и лепршавиjе. Показали смо против квалитетних екипа, посебно у ФИБА Европа купу, да можемо да одиграмо jако добро. Надам се да ће до преокрета доћи врло брзо jер не смиjемо да наставимо са поразима – истакао је Павићевић.

Игокеа у „Тополицу” стиже након тешког пораза до Цедевита Олимпије у прошлом колу.

– Очекуjе нас тешко гостовање. Морнар није на нивоу резултата адекватних квалитету њиховог тима. Респектуjем рад колеге Павићевића и играча Морнара. Сигурно jе да у Бару морамо дати своj максимум и бити током циjеле утакмице сконцентрисани ако желимо да остваримо побjеду. Очекуjем добру реакциjу послиjе домаћег пораза. Некад не треба баш трагично схватати пораз већ се морају извући добре ствари – казао је шеф стручног штаба клуба из Републике Српске, Драган Бајић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:09