Кошаркаши Морнара / - фото: КК Морнар
23/09/2021 u 16:36 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павићевић: Прва утакмица увијек носи посебан набој

Кошаркаши Морнара и Цибоне у петак у 18 сати у Бару отварају нову сезону АБА лиге

Кошаркаши Морнара и Цибоне ће у петак у 18 часова у „Тополици” отворити нову сезону АБА лиге.

Шеф стручног штаба Барана, Михаило Павићевић, задовољан је одрађеним припремама, али је поручио да игра мора бити много боља него против Калева у Талину, гдје је црногорски представник почео и уједно неславно завршио наступ у квалификацијама за ФИБА Лигу шампиона.

Без обзира што више немамо звучних имена то никако не значи да ћемо имати слабиjи тим него прошле године. Тренерски посао се и састоjи од тога на направи наjбољи могући резултат од играча коjи су му на располагању, jош уколико су овако добри и васпитани момци, онда jе милина радити на томе – рекао је Павићевић.

Морнар има позитиван скор против Вукова са Тушканца у АБА лиги.

Барани су славили у седам мечева и претрпјели три пораза. Прошле сезоне су били убједљиви у оба дуела (109:68 и 92:78).

Ипак, то не мора ништа да значи.

Прва утакмица у било ком такмичењу jе тешка, са посебним набоjем. Цибона jе реновирала тим. Њихови млади играчи су у односу на прошлу сезону искуснији за годину, види се и по резултатима у припремном периоду да су напредовали. Заслужуjу респект. Не диjелимо екипе на боље и лошиjе, jер ове сезоне лоших и нема. Са максималном озбиљношћу улазимо у дуел са Загрепчанима. Нема ту превелике филозофиjе, тражим од своjих кошаркаша да играjу онако како тренирамо. Уколико тако буде, бићу срећан независно од резултата – додао jе Павићевић.

Јовановић: Нико није фаворит кад долази у Бар

Тренер Цибоне, Влада Јовановић, препустио је улогу фаворита Морнару.

Прва утакмица АБА лиге и гостовање jако квалитетној и искусној екипи. Њихова велика улагања претходних година прате добри резултати. Нико ниjе фаворит у Бару, па тако ни ми. Добро смо тренирали, имали добре резултате у припремном периоду и на отварању домаћег првенства против Алкара, тако да долазимо да пружимо максимум и надамо се добром резултату – казао је Јовановић.

Велико појачање Морнара, Кори Дејвис, једва чека деби пред барском публиком.

Очекуjем да ћемо играти против много добрих, талентованих тимова у АБА лиги. Имамо талентован тим коjи напорно тренира и ради, заjедно са фантастичним тренером, стручним штабом и комплетним особљем у клубу. Са Цибоном ће бити тешко, знам да су млади, агресивни, пуно притискаjу, тако да мислим да ћемо морати да уложимо много труда да бисмо побиjедили. Ни jедна утакмица у АБА лиги неће бити лака – закључио jе Деjвис.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:08