Традиција на страни Будућности / - фото: КК Будућност/Дејан Лопичић
26/09/2021 u 09:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Плави” крећу у лов на агресивне „пантере”

Кошаркаши Будућности дочекују тим који 13 година не зна за побједу у Подгорици

Мегдан ће у недјељу од 19 сати у дворани „Морача” подијелити тимови који су претрпјели тектонске промјене током љета.

Кошаркаши Будућности без шест играча из прошле сезоне и са седам нових имена и тренером Александром Џикићем у премијерној утакмици нове сезоне АБА лиге дочекују ФМП.

Ако је судити по традицији, „пантери” ће остати без канџи и зуба, пошто 13 година не знају за тријумф у Подгорици.

Сваке године долазе мотивисани. Не смиjемо да се опустимо, морамо да успоставимо темпо коjи нама одговара од првог минута и да га контролишемо током циjелог меча. ФМП увијек има младу екипу. Промиjенили су састав у односу на прошлу сезону, нема више Филипа Човића, коjи jе дуго година водио њихову игру, дошао jе Браjс Џонс да заузме његову улогу. У сваком случаjу, чека нас тежак меч у коме морамо да будемо спремни на њихову агресивност од првог минута – казао је центар Будућности Зоран Николић, кога су током припремног периода пратили пехови са здрављем.

Није да кошаркаши ФМП-а нису знали да се радују у „Морачи”. Од 10 дуела у главном граду Црне Горе у оквиру регионалног такмичења, славиле су „лименке” у три.

Улазимо у сезону са потпуно новим тимом у односу на прошлу и са новим тренером. Послије доста припремних утакмица очекуjе нас веома тежак и захтјеван меч са jедним од фаворита за осваjање АБА лиге. Екипа Будућности jе састављена од квалитетних и искусних играча и знамо да нам неће бити лако. На нама jе да покушамо да искористимо наше адуте и дођемо до победе коjа би нам доста значила у наставку првенства – рекао је кошаркаш ФМП-а, Марко Радоњић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:02