Владимир Мицов / - фото: КК Будућност Воли
20/10/2021 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Плави” спремни за брзину и атлетицизам Улма

Кошаркаши Будућности у Њемачкој (19.30 сати) у првом колу Еврокупа отварају други фронт

Кошаркаши Будућности вечерас (сриједа) у 19.30 отварају други фронт.

„Плави” у првом колу Б групе Еврокупа гостују Улму.

Са тимом Јаке Лаковича играли су Подгоричани прошле сезоне, када су били успјешнији у оба меча.

Два тима су, међутим, током љета претрпјела доста промјена, спаја их Федор Жугић, који се у протеклом прелазном року из „Мораче” преселио у Њемачку.

Наш први противник у Еврокупу jе за сваки респект. Морамо да будемо спремни на њихов стил. Играjу у високом интензитету, са пуно агресивности у атмосфери домаћег терена. Улм има врло квалитетне стартере, ако им се омогући покушаће да играjу брзо. С друге стране, Фелисио jе „лоу пост” опасност за сваку екипу, баш као и Кристон, коjи jе лидер екипе у минутима, поенима и асистенциjама. Посебно смо обратили пажњу на њихове дефанзивне активности и врло агресивну игру на лопти, са пуно удваjања, „ран-н-џамп” секвенци и ротациjа. Покушаћемо да остваримо равнотежу у скоку и контролу ритма утакмице, да помjеримо тежиште напада са њихових носилаца – открио је план игре шеф стручног штаба Будућности, Александар Џикић.

Тежак меч очекује прекаљени Владимир Мицов.

Улм је атлетска екипа, играју агресивно и добро трче. Jака Лакович jе добар тренер, млад, форсира игру у транзициjи. Као и свака друга Њемачка екипа играjу чврсто, добили су евролигаша Баjерна у гостима. Излазимо из доброг меча и надам се да ћемо то искористити да одиграмо са самопоуздањем и отворимо Еврокуп на наjбољи могући начин – рекао је Мицов.

Зоран Николић је прошле године водио борбу под рекетом са центрима Улмца

Знамо шта нас чека и како да се припремимо за тешко гостовање. Улм је млада екипа, која игра брзу кошарку. Меч са Њемцима очекуjемо у добром ритму, након jако битне побjеде над Игокеом. Мислим да смо подигли форму и да смо из утакмице у утакмицу све бољи и бољи, знамо шта треба да урадимо, спремни смо и идемо по побjеду у Улму – закључио је увијек оптимистични Кизо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:50