Dragan Radović / -FOTO: KK PODGORICA
01/10/2024 u 09:02 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podgorica dočekuje Džoker, Radović: Biće teško, ali se nadam pobjedi

Meč se igra u srijedu od 21 sat u "Bemaks areni"

Košarkaši Podgorice Bemaks u srijedu (21 sat), počinju nastup u ABA 2 liga. Rival na premijeri trebalo je da bude Vršac, ali je u posljednjem trenutku klub iz Banata odustao od takmičenja.

Umjesto njega, „uskočio“ je Džoker iz Sombora, iza koga stoji najboilji srpski košarkaš Nikola Jokić.

-Smatram da smo na vrijeme krenuli sa pripremama za novu sezonu. Činjenica je da u odnosu na minulu sezonu imamo dosta novih igrača, jer je 11 igrača otišlo iz kluba i svakako da je trebalo vrijeme da svi novi uklope. Upravo zbog toga smo imali i veliki broj pripremnih utakmica i mislim da spremno dočekujemo početak nove sezone. Prvo nas očekuje start ABA 2 lige, a zatim za vikend kreće i domaće takmičenje, što znači da nas očekuje jako zahtjevna sezona na oba fronta – kazao je za klupski sajt Dragan Radović, trener Podgorice Bemaks, koji je bio kristalno jasan kada su u pitanju ambicije.

-Ciljevi su isti kao i prethodnih godina, odnosno da budemo u samom vrhu, a možda i da napravimo korak više u odnosu na prije.

Košarkaši Podgorice kreću takmičenje iz grupe C, gdje će im rivali biti Široki, Pelister i Džoker.

-Spremali smo se za ekipu Vršca, istina možda ne previše detaljno, ali uglavnom fokus je bio na Vršac. Ipak, došlo je do promjene, tako da ćemo igrati protiv Džokera. Međutim, nije to mnogo poremetilo planiove, jer nam je prioritet naša igra. Tek počinjesezona, biće oscilacija i sigurno da će biti nervoze u igri. Ali, željom i borbenošćču očekujem da ćemo namenutni svoj stil igre i da ćemo početi prvenstvo pobjedom.

Kada je u pitanju Džoker, Radović cijeni rivala.

-Imaju kvalitet, trener Lukajić je veliko ime, a između ostalih tamo je i Marko Kljajejvić, naš najbolji igrač od prošle sezone, tako da iako su mlad klub, imaju ozbiljne ambicije. Ozbiljno ćemo ih shvatiti i dati sve od sebe da budemo na visokom nivou i da upišemo pobjedu – zaključio je Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 09:03