Морнар поклекао у финишу / - фото: КК Морнар Барско злато/МедиаПро/АБА лига
24/10/2021 u 19:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радоњић похвалио младог тренера Морнара, Миловића

Оба тима након утакмице петог кола АБА лиге настављају серију тешких утакмица

Кошаркаши Морнара нису успјели да прекину црну серију у АБА лиги. Поражени су од Црвене звезде на свом паркету 69:77 у петом колу, али су пружили добру партију.

Томе свједоче и јавне похвале шефа стручног штаба „црвено-белих” Дејана Радоњића на рачун двадесетосмогодишњег Васа Миловића, који води са клупе Баране у одсуству болесног Михаила Павићевића.

Хвала Радоњићу на лијепим ријечима, изузетно поштујем његов рад и честитам Црвеној звезди на побједи. Детаљи су одлучивали, прије свега концентрација и слободна бацања. Дозволили смо противнику велики број офанзивних скокова, нисмо у дефанзиви одрадили неке ствари како треба. Са друге стране, драго ми је што смо се враћали из заостатка, били смо у егалу, али једноставно одлучило је искуство Црвене звезде. Ушли су мирније у завршницу и славили – казао је Миловић на конференцији за медије.

Морнар је последњи пут повео на пет минута и 54 секунде прије краја 64:62, након чега су гости серијом 8:0 трасирали пут ка побједи.

Нисмо се уплашили побједе, већ је, понављам, искуство противника пресудило. Момци из нашег тима раде добро цијело вријеме и питање је када ће то изаћи на површину и када ћемо кренути са побједама – додао је Миловић.

Кормилар Црвене звезде, Дејан Радоњић, казао је да је тријумф у Бару изузетно битан за његов тим због пакленог распореда.

Лоше смо почели, одиграли смо у одбрани значајно боље у другој четвртини, градили игру и резултат, који смо лако испуштали. Исто смо дозволили ривалу да уради и након одмора. У последњој четвртини смо успјели да будемо бољи у оба правца и паметнијом игром у нападу искористимо своје адуте, дођемо до предности и изузетно значајне побједе у напорном распореду. Имали смо у петак јак меч са Албом, већ вечерас се враћамо у Београд, сјутра летимо за Монте Карло на први меч дуплог кола Евролиге са Монаком. Барем да у добром расположењу чекамо та искушења – рекао је Радоњић.

Неће ни Морнару бити лако у наредном периоду, пошто их након обавеза у ФИБА Европа купу очекује црногорски дерби против Будућности у АБА лиги.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:24