Дејан Радоњић / - фото: КК Будућност ВОЛИ
27/05/2021 u 16:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радоњић: Покушавамо да играмо што агресивније

Шеф стручног штаба Црвене звезде пред мајсторицу финала плеј-офа АБА лиге истиче у први план индивидуалне квалитете кошаркаша Будућности

Кошаркаши Црвене звезде морају да буду на много вишем нивоу него што су били у Подгорици, да би у мајсторици освојити титулу АБА лиге.

Поручио је то пред пети меч финала плеј-офа са екипом Будућности (петак у 20.30 сати), шеф стручног штаба „црвено-белих” Дејан Радоњић.

Јако је битно да у сегментима игре гдје нисмо довољно добри направимо искорак. Концентрациjа jе фактор коjи може да одлучуjе – рекао је Радоњић.

Стратег Београђана тврди да није лак задатак исконтролисати квалитет који Будућност посједује на свим позицијама.

Имаjу jаке „бол хендлере”, играче коjи имаjу капацитет да контролишу игру. Кобс, Ивановић и Дела Вале искуством праве разлику, знаjу да уђу у контакт, изнуде фаулове, добро шутираjу и продиру. Ту су и други играчи. Еџим покрива двије позициjе, добром и чврстом одбраном даjе велики допринос побједама Будућности, као и Поповић. Данило Николић jе шутер великог калибра и шутирао jе без промашаjа 6/6 за три у другом мечу. Лука Митровић jе наjбоље партиjе у дресу Будућности пружио баш у финалноj сериjи. Интервали добре и стабилне игре морају бити толико дугачки да можемо да контролишемо дешавања на терену – казао је Радоњић.

Дејо je на питање београдских новинара прокоментарисао огромну разлику у односу фаулова између два тима у претходна два меча.

–  Оно што могу да кажем jе да покушавамо да играмо агресивно дужи период и у Купу и у Евролиги, то радимо сада и покушаћемо да то урадимо и сјутра поново – као прави спортиста Радоњић није желио да коментарише суђење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:05