Андреј Жакељ / - фото: КК Будућност
04/11/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СЦ Дерби брани тврђаву од Борца

Подгоричани и Чачани ће играти у петак од 20 сати на премијери седмог кола АБА лиге

Ране из тешког пораза у Новом месту, кошаркаши СЦ Дербија ће пробати да залијече на свом паркету против Борца, на премијери седмог кола АБА лиге у петак од 20 сати.

„Студенти” имају скор 3-3 и још не знају за пораз у „Морачи”. Надају се да ће тако остати након гостовања Чачана.

Опет играмо у своjоj дворани, па се надам да ћемо показати енергиjу коjа нам jе потребна, jер без енергиjе и борбе не можемо. Знамо ко jе Борац. Чачани имају врло искусну екипу, добре шутере, високе играче, траже побjеду, тако да нас сигурно чека захтjевна утакмица и на  физичкиом и психичком плану. Морамо да играмо jаку одбрану, а у нападу паметно и надамо се да наша тврђава неће пасти – рекао је шеф стручног штаба СЦ Дербија, Андреј Жакељ.

Сатница

Петак: СЦ Дерби – Борац (20); субота: Цедевита Олимпија – Сплит (17), Партизан – ФМП (19), Морнар – Игокеа (21), недјеља: Мега – Будућност (12), Задар – Црвена звезда (18.45); понедјељак: Цибона – Крка (18).

Стратег Борца, Марко Мариновић је потрошио доста ријечи на „студенте”. Добре игре Подгоричана за популарног Малину нису изненађење.

Jош љетос, током припремног периода, рекао сам да ће Студентски центар бити jедно од приjатниjих изненађења. Довођењем одличног плеjмеjкера Вињалеса показали су да су озбиљан клуб. Утакмица коjу смо играли овог љета у Чачку не може да буде мјерило јер Подгоричани играју све боље и боље. У ростеру имају доста младих и талентованих играча, али и искусне кошаркаше, тако да jе направљен добар баланс. СЦ Дерби jе до сада направио добре резултате и нема сумње да нас чека затјевна утакмица – рекао је Мариновић.

Чачани су на учинку од двије побједе и четири пораза.

Послије два везана пораза морамо да покажемо реакциjу. Потребно jе да будемо максимално концентрисани и физички спремни и да одиграмо добру утакмицу – додао је Мариновић.

Из СЦ Дербија су саопштили да ће се улазнице за утакмицу са Борцем продавати на билетарницама СЦ „Морача” у петак од 12 сати до почетка меча, по цијени од три еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:34