Томислав Ивишић / - фото: КК Будућност
25/10/2021 u 08:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Студенти” чекају „вукове”

Дуелом кошаркаша СЦ Дербија и Цибоне у подгоричком СЦ „Морача” од 18 сати ће бити спуштена завјеса на пето коло АБА лиге

На крилима побједе у Сплиту, СЦ Дерби у понедјељак у 18 часова у СЦ „Морача” игра са још једним великаном хрватске, југословенске и европске кошарке, Цибоном.

За разлику од Далматинаца, Загарепчани одлично играју ове сезоне, убиљежили су три побједе, али на мегдан петог кола АБА лиге долазе након пораза од Партизана у регионалном такмичењу и Цедевите Јуниор у хрватском првенству.

Цибона је добра екипа, добро су ушли у сезону, приказали су и у том мечу са Партизаном да посједују квалитет. Морамо зауставити њихово трчање, игру у транзицију и отупити њихов притисак у одбрани. Доста краду лопте, једна су од екипа са највише скокова у просјеку, имају доста атлетицизма. Мислим да имамо шансу за побједу ако зауставимо све те сегменте њихове игре – рекао је млади центар Томислав Ивишић.

Резултати

Игокеа – Сплит 85:67, Задар – Борац 70:56, Партизан – Крка 92:45, Мега – ФМП 82:89, Морнар – Црвена звезда 97:77, Цедевита Олимпија – Будућност 79:84; понедјељак: СЦ Дерби – Цибона (18).

Тренутни пласман: Партизан 5-0, Црвена звезда 4-1, Будућност 4-1, ФМП 4-1, Игокеа 3-2, Цедевита Олимпија 2-3, Мега 2-3, Цибона 3-1, Борац 2-3, Крка 2-3, Задар 1-4, СЦ Дерби 2-2, Сплит 0-5, Морнар 0-5.

Вукови са Тушканца не крију да у Подгорицу долазе по побједу.

Очекуjе нас сигурно тешка утакмица и одличан противник. Подигли су ниво игре, Вињалес jе у сjаjноj форми, шутер Меги jе одличан, као и центарска позициjа. Спремићемо се најбоље што можемо и очекуjем праву борбену утакмицу у коjоj ћемо покушати да одиграмо нашу наjбољу кошарку и да се вратимо задовољни из Подгорице – казао је тренер Цибоне, Владимир Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:39