Андрија Слаковић / - фото: КК Будућност
30/10/2021 u 10:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Студенти” пред Кркином тврђавом

Кошаркаши СЦ Дербија у шестом колу АБА лиге вечерас у 21 сат гостују у Новом месту. Анрија Славковић увјерен да све зависи од борбености. Капитен домаћих Лука Лапорник се плаши Вињалеса

Ново место шанса за нову побједу – кошаркаши СЦ Дербија вечерас у 21 сат гостују Крки у шестом колу АБА лиге.

„Студентима” неће бити лако да продуже побједнички низ јер и Словенци знају само за побједе на свом паркету.

Улазимо у меч са Крком након велике побједе над одличном Цибоном. Чека нас ни мало лака утакмица. Крка на свом терену игра агресивно и тврдо, имају одличног плејмекера, практично све у њиховој игри зависи од Стипчевића. Уколико успијемо да зауставимо њега и још пар носилаца игре, можемо да се надамо позитивном резултату – рекао је Андрија Славковић.

Снажно крило Подгоричана очекује захтјевну утакмицу у омраженој дворани свих тимова. Паркет исцран са хиљаду линија, не само за кошарку, трибине са три стране и зид са једне, тик поред терена, не пријају ни једном госту.

Специфична је сала, мала, када се напуни веома је тешко добити Крку тамо. Управо су димензије дворане један од разлога зашто је Крка неугодна на свом паркету – додао је Славковић.

Сатница

Субота: Игокеа – Цедевита Олимпија (17), Борац – Партизан (19), Крка – СЦ Дебри (21); недјеља: ФМП – Задар (12), Будућност – Морнар (17), Сплит – Цибона (19); понедјељак: Црвена звезда – Мега (18).

Пласман: Партизан 5-0, Црвена звезда 4-1, Будућност 4-1, ФМП 4-1, Игокеа 3-2, Цибона 3-2, СЦ Дерби 3-2, Цедевита Олимпија 2-3, Мега 2-3, Борац 2-3, Крка 2-3, Задар 1-4, Морнар 0-5, Сплит 0-5.

Подгоричани међутим на тврђаву у Новом месту долазе пуни самопоуздања, након двије везане побједе.

Тренер Жакељ је направио одличну хемију у екипи и то се види на терену. Сви момци су у доброј форми, млада смо екипа и када добро трчимо и када смо борбени можемо да направимо проблеме свима – закључио је Андрија Славковић.

Домаћини такође очекују тешку утакмицу.

– Имамо доста проблема са повредама и болестима, па се надам да ћемо у суботу бити што комплетниjи и одбранити домаћи терен. СЦ Дерби jе одлична екипа, играју све боље, води их добар тренер. Плејмејкер Вињалес има иза себе два изванредна меча, тако да ћемо морати добро да се припремимо да прекинемо његов шоу – рекао је капитен Крке, Лука Лапорник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:20