Детаљ са пријатељског меча СЦ Дербија и Сплита / - фото: КК Будућност
16/10/2021 u 11:24 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Студенти” у Сплиту настављају екскурзију по региону

Жакељ: Морамо да играмо јако у одбрани и тимски у нападу. Суботић: СЦ Дерби ће на крају сезоне бити у средини АБА лиге

„Студенти” у недјељу настављају екскурзију по региону.

Кошаркаши СЦ Дербија ће у четвртом колу дебитантске сезоне у АБА лиги тачно у 12 сати играти са Сплитом.

Троструки европски шампиони још нису осјетили сласт побједе у регионалном такмичењу, али је за шефа струке Подгоричана Андреја Жакеља то само додатно упозорење и мотив да што боље анализира ривала и спреми своју екипу.

Очекује нас захтјевна утакмица, изузетно важна за оба тима. Скор Сплита у прва три кола ништа не значи. Одиграли су добро против Будућности и против Партизана, тако да очекују позитиван резултат, као и ми. Идемо у Хрватску са великом дозом самопоуздања. Имамо мале проблеме, али се тиме не оптерећујемо. Морамо да играмо тимски, максимално ангажовано, посебно у одбрани, ако желимо да однесемо два бода из Сплита – поручио је Жакељ.

Ривалу „студената” распоред није био наклоњен у прва три кола. Играли су Сплићани против три највећа фаворита за освајање АБА прстења. Након дебакла од Црвене звезде у Београду одиграли су два, практично пресликана дуела са Партизаном на Грипама и против Будућности у Подгорици. У оба меча су до претпоследњег минута били у игри за позитивним резултатом.

– Дерби jе добра екипа и мислим да ће на краjу сезоне бити у средини табеле. Ово jе прва утакмица у коjоj имамо праву шансу да убиљежимо побjеду. Студентски центар је „наслоњен” на Будућност. Имаjу квалитету, странце коjе желе ниво више, побиjедили су Задар, тако да ће нам бити потребна и помоћ са трибина – рекао је шеф стручног штаба Сплита, Срђан Суботић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 18:38