Andrej Vatutin / -FOTO: EUROHOOPS
15/06/2023 u 21:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vatutin: Zbog trenutne situacije, povratak u Evroligu nije moguć

CSKA Moskva drastično smanjuje budžet za narednu sezonu

Predsjednik košarkaškog kluba CSKA iz Moskve Andrej Vatutin izjavio je u opširnom intervjuu za ruske medije da će povratak njegovog tima u Evroligu biti izuzetno težak.

Nakon što je ekipa CSKA završila godinu u kojoj nije igrala međunarodna takmičenja, bez trofeja u domaćem VTB prvenstvu, jasno je da im predstoji period "rekonstrukcije".

Ruski gigant je godinu završio na drugom mjestu regionalne VTB lige iza Uniksa.

Pored problema u igračkom kadru zbog odlaska Nikole Milutinova, eventualnom rastanku sa Dejanom Davidovcem i Aleksejom Švedom, prvi čovjek CSKA iz Moskve najavio je i "rezanje" budžeta za narodnu godinu, što nikako neće doprinijeti povratku "armejaca u najelitniji rang evropske košarke.

- Ljudi moraju da shvate da su mjesta ruskih timova već zauzeta u internacionalnim takmičenjima. Zbog trenutne situacije, povratak u Evroligu nije moguć. Nije moguć ni na neutralnim terenima. Tome doprinosi uspjeh Monaka koji želi dugoročnu licencu, imamo i Partizan koji na svakoj utakmici ima punu dvoranu i sigurno da i oni teže dugoročnijem odnosu sa Evroligom. Kada budemo ponovo dobili priliku da igramo Evroligu moraćemo da se borimo za to mjesto, da se ponovo dokazujemo. Ipak, mi kao CSKA imamo jak brend i veliki budžet. Odlazak Nikole Milutnova i Alekseja Šveda neće previše pomoći sa finansijske strane. Mi smo od korone izgubili dobar broj sponzora, taj trend se nastavio i već ove sezone su dobar procenat para potrošili kako bismo ispoštovali sve obaveze prema igračima. Zato će naredne sezone budžet biti drastično manji - objašnjava Vatutin.

Uprkos svim problemima, CSKA i dalje teži povratku u elitu Evrope iz koje je izbačen iz političkih razloga.

- U Evroligi smo i dalje dioničari, učestvujemo u svim pregovorima, ali u ovom momentu uglavno to radimo onjaln, a ne uživo. Uprkos čudnoj situaciji i dalje komunicirano i uključenismo u funkcionisanje takmičenja - zaključuje prvi čovjek moskovskog kluba Andrej Vatutin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:07