Андреј Жакељ / - фото: КК Будућност
29/10/2021 u 12:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жакељ: Крка је у нашем рангу и један од конкурената у борби за опстанак

Као главне полуге ривала у шестом колу АБА лиге, стратег СЦ Дербија истиче ветеране Стипчевића и Лапорника. За тријумф у неугодној дворани „Леон Штукељ” потребни фокус и енергија

Кошаркаши СЦ Дербија су у налету.

„Студенти” су везали двије побједе у АБА лиги и најавили да можда могу више од грчевите борбе за останак, која им је предвиђана.

У суботу од 21 сат изабранике Андреја Жакеља чека још један тежак задатак на гостовању Крки, која не зна за пораз на свом терену.

Старт сезоне је добар, али смо реални и са обје ноге чврсто на паркету. Нема еуфорије, припремамо се нормално за Крку. Клуб из Новог Места је у нашем рангу, конкурент у борби за опстанак, што нам је и даље примарни циљ – рекао је Жакељ.

Словеначни тренер одлично зна све мане и квалитете својих земљака.

Крка игра тимски. Искусни Стипчевић и Лапорник дају пуно екипи и уз неколико перспективних момака и доброг тренера чине озбиљан тим. Требаће пуно концентрације и енергије да спријечимо ствари које раде добро и истакнемо наше врлине. Идемо опуштено горе и надамо се да ће наш побједнички низ трајати и након Новог Места – казао је Жакељ.

Нико не воли да игра у хали која носи име легендарног гимнастичара Леона Штукеља. Комбинациjа неугодог домаћина, тврдих обруча и циjелог вибе-а коjи носи малена хала, утичу на противничке екипе.

Није лако, имају добру публику, свима је тешко да играју тамо, биће и нама. Спремали смо се за овај меч као за сваки други, бићемо фокусирани, надамо се побједи, па нека буде шта буде. За мене је најважније да свако од момака пружи максимум – поручује стратег „студената”.

Сатница 6. кола

Субота: Игокеа – Цедевита Олимпија (17), Борац – Партизан (19), Крка – СЦ Дерби (21); недјеља: ФМП – Задар (12), Будућност – Морнар (17), Сплит – Цибона (19); понедјељак: Црвена звезда – Мега (18).

Кошаркаши СЦ Дербија су претходног викенда почели са наступима у Првој А црногорској лиги, гдје их у уторак чека друго коло.

Као тренеру ми наступи на два фронта знатно отежавају припреме за утакмице. Са друге стране, примарни циљ нашег клуба је развој младих играча. У првом колу домаће шампионата су управо млади кошаркаши показали да имају што да пруже, добиће у наредном периоду још већу минутажу, чак и јуниори, тако да нам је са тог аспекта Прва А црногорска лига добро дошла – закључио је шесф стручног штаба СЦ Дербија, Андреј Жакељ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:03