Вињалес прорадио кад је требало / - фото: СЦ Дерби
05/11/2021 u 22:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жакељ: Почели смо мекано, друго полувријеме је било како треба

Шеф стручног штаба СЦ Дербија потенцирао тимски рад након четврте побједе у АБА лиги

СЦ Дерби је дефинитивно најпријатније изненађење старта АБА лиге.

Дебитан у друштву најбољих екипа са простора бивше СФР Југославије је у седмом колу убиљежио четврту побједу у дуелу са Борцем (88:74).

Чачани су били конкурентни до претпоследњег минута, када се разиграо Кајл Вињалес на задовољство шефа стручног штаба Андреја Жакеља.

Почели смо мекано, нисмо били агресивни. Ово је била битна утакмица за нас, да се дигнемо након пораза од Крке, можда је и притисак учинио своје. На нашем терену једноставно морамо бити агресивнији, што смо урадили у другом полувремену. Одбрана је била много боља, скок такође и то је пресудило – казао је Жакељ.

„Студенти” су сачували домаћи терен, имају перфектних 3-0 у „Морачи”.

Лакше је играти код куће, гдје имаш људе који те подржавају, то је мала предност, а сигурно исто важи за остале екипе. Имамо укупно четири побједе у првих седам утакмица. То је добар резултат, али још је рано, може све да се окрене, може се десити, не дај Боже нека повреда. Стојимо чврсто на земљи – рекао је Жакељ.

На констатацију да Вињалес до финиша није био на уобичајеном нивоу, шеф стручног штаба СЦ Дербија је рекао.

Вињалес је спорије ушао у меч, али није ни он машина. Ми смо тим, неки други играчи су вечерас били одлични, Меги је био бољи него обично у одбрани, Едвардс је био добар – закључио је Жакељ.

Борац је претрпио трећи везани пораз.

–  Одиграли смо у појединим мометима добро, али на крају нисмо успјели да одржимо ниво игре из првог полувремена. Екипа Студентског центра је постигла тешке поене у финишу, док ми нисмо били скоцентрисани. То нам се понавља стално и овако не иде. Упали смо у неку кризу резултата, не допада ми се начин игре у последња три меча, не можемо у тешком распореду тражити алиби, јер тако је свима у АБА лиги. Имамо довољно времена да се добро припремимо за Цибону, гдје ћемо морати много боље. Што се тиче Студентског центра, њихови резултати за мене нису изненађење и желим им срећу у наставку сезоне – рекао је шеф стручног штаба Борца, Марко Мариновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:25