”Студенати” без рјешења за Партизанову одбрану / - фото: Партизан НИС/Драгана Стјепановић/ABA-LIGA.COM
09/10/2021 u 21:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жакељ се жали на напад, Обрадовић задовољан

Тренер СЦ Дербија није био превише узбуђен након очекиваног пораза од Партизана у трећем колу АБА лиге

Кошаркаши СЦ Дербија претрпјели су очекиван пораз на гостовању Партизану у трећем колу АБА лиге. Тренер „студената” Андреј Жакељ је конференцији за медије након меча рекао је да је циљ клубa да се афирмишу млади играчи и избори опстанак.

Нисмо били на очекиваном нивоу. Очекивали смо агресивну одбрану Партизанa, али смо реаговали лоше. Покушали смо да успоставимо игру коју желимо, али смо у нападу били и грчу, лопта је стала и то је био највећи проблем. Имали смо енергију у одбрани, пробали неке варијанте које су биле успјешне, али је напад био лош. Требамо још пуно да радимо – рекао је Жакељ.

Најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић је први пут водио Партизан у Београду у званичном мечу.

СЦ Дерби је показао да је талентована екипа, да су добри шутери и да познају кошарку, али смо ми успјели да их неутралишемо добром игром. Жеља и борбеност су били на високом нивоу током свих 40 минута. У наредном периоду морамо да радимо на томе да убрзамо игру и смањимо број изгубљених лопти – казао је Обрадовић.

У другом полувремену се повриједио плејмејкер Партизана, Далас Мур.

Након меча ми је рекао да је добро. Видјећемо након снимања у каквом је стању. Жао ми је што нисам могао да пружим шансу Гласу. Млади Словак је на тренингу прије три дана добио јак ударц у око и нисмо хтјели да ризикујемо. Ускоро се враћа Куруц. Сваки играч ће нам бити важан кад почнемо са утакмицама Еврокупа. Морамо што више кошаркаша укључити у ротацију. То није тренд већ потреба – додао је Обрадовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:07