/ Foto: ЕПА
26/07/2024 u 17:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

FIFA pokrenula postupak: Traže se dodatni izvještaji sa meča Argentina - Maroko

U pisanoj formi će o dešavanjima na duelu će morati da se izjasne i fudbalske federacije dvije zemlje

Čelnici Svjetske fudbalske federacije (FIFA) pokrenuli su istragu povodom dešavanja na meču 1. kola olimpijskog turnira u Francuskoj između Argentine i Maroka.

Afrički tim je slavio u tom duelu 2:1, ali tek nakon što je glavni arbitar meča dva sata nakon izjednačujućeg pogotka Argentine odlučio da ga poništi zbog ofsajd pozicije.

Naime, Južnoamerikanci su uspjeli da izjednače u poslednjem minutu sudijske nadoknade, a onda su u teren utrčali navijači Maroka, dok su oni koji su bili na tribinama bacali prema igračima Argentine razne predmete.

Argentinci su pobjegli u svlačionicu, a nakon punih 120 minuta sudija se vratio na teren, odgledao video snimak sporne situacije i odlučio da poništi gol.

FIFA je sada pokrenula istragu o tom susretu, traži dopunske izveštaje svih aktera susreta, a u pisanoj formi će o dešavanjima na duelu morati da se izjasne i fudbalske federacije dvije zemlje.

Inače, Argentina je uputila zvaničnu žalbu na odluku da se gol poništi i sasvim je izvjesno da će se o ovom susretu i u danima pred nama mnogo pričati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
OI PARIZFIFA OI
08. septembar 2024 01:59