Hulian Alvarez adut Argentine / EPA-EFE-ERIK S. LESSER
24/07/2024 u 09:44 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fudbalski turnir kreće danas: Početak olimpiјske groznice

U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje selekcije iz grupa

Nije Olimpijski fudbalski turnir najbolje što "najvažnija sporedna stvar" može da ponudi navijačima. Međutim, to nije razlog da se ne isprate nastupi nacionalnih selekcija sačinjenih od igrača uzrasta do 23 godine (uz po trojicu starijih). Ako ništa drugo, mogu se zapaziti neke buduće zvijezde na fudbalskoj sceni.

Nadmetanje u Parizu i na ostalim stadionima u Francuskoj omogućiće nam da vidimo sa čime u mlađem pogonu raspolažu velesile, ali i one manje atraktivne reprezentacije. A kada je riječ o sistemu takmičenja, 16 ekipa podijeljeno je u četiri grupe, iz kojih će se u četvrtfinale plasirati po dvije najbolje.

U grupu A smještene su Francuska, SAD, Gvineja i Novi Zeland. Grupu B čine Argentina, Maroko, Irak i Ukrajina. Španija, Egipat, Uzbekistan i Dominikanska Republika igraće u grupi C. Naјzad, Izrael, Paragvaj, Mali i Japan tražiće prolaz dalje kroz grupu D.

Čast da prvi izađu na "borilišta" imaće danas Argentina i Maroko, te Španija i Uzbekistan od 15.00 časova. Interesantno je da Argentinci i Španci dolaze u grad svjetlosti svjesni mogućnosti da objedine nedavno osvojene kontinentalne titule sa olimpijskim zlatom. U južno-američkoj selekciji, koja je i aktuelni svjetski šampion ozbiljno su shvatili ovakvu šansu pa će nastupiti predvođeni Hulijanom Alvarezom i Nikolasom Otamendijem. U 17 sati počeće okršaji Egipat-Dominikanska Rebublika i Gvineja Novi Zeland. Fudbalom bogat program dva sata kasnije nastaviće Irak i Ukrajina, te Japan i Paragvaj. Udarni termin, od 21 sat rezervisan je za Francusku koja će prve bodove tražiti u meču sa SAD-om. "Trikolore" će između ostalih predvoditi iskusni napadač Aleksandre Lakazet. Mali i Izrael će uz duel Francuza sa Amerikancima zaključiti prvi takmičarski dan u Parizu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
OI PARIZFUDBAL OI
07. septembar 2024 22:39