Novak Đoković / -OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE
25/07/2024 u 11:49 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novak na startu OI igra protiv Ebdena, spektakl protiv Nadala već u drugom kolu

Najbolji srpski teniser u Parizu želi zlato koje mu nedostaje u karijeri

Novak Đoković će na startu Olimpijskih igara igrati protiv Metjua Ebdena.

Srpski teniser je favorit u meču sa Australijancem, međutim, već u drugom kolu bi mogla da ga sačeka "mina". Potencijalni rival mu je Rafael Nadal. Španac će morati da startu da eliminiše Martona Fučoviča. Novak bi kasnije mogao da igra protiv Artura Fisa.

U četvrtfinalu će igrati potencijalno protiv Stefanosa Cicipasa, a onda u polufinalu protiv Aleksandera Zvereva.

Đoković želi zlato u Parizu, a do tog uspjeha moraće da ostvari šest pobjeda. 

- Vidio sam žreb uoči konferencije za štampu i postoji veliko interesovanje za duel u drugom kolu jer nas dvojica moramo da savladamo prve protivnike da bismo došli do eventuelnog meča koji bi bio spektakl kao nekada kada smo igrali na svim velikim terenima širom svijeta. Moram da prebrodim prvu prepreku i dam sve od sebe da idemo što dalje. Svjestan sam težine Olimpijskog turnira, jer je dosta drugačiji od ostalih turnira poput Rolan Garosa koji nam je svima poznat, a pogotovo Nadalu. S druge strane, sam osjećaj je drugačiji, predstavljaš Srbiju i dodatni je pritisak i odgovornost ali ne nešto na šta nisam navikao - rekao je Đoković.

Peto učešće Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama, vraća se na šljaku poslije trave...

- Očekivanja su uvijek visoka, to je nešto što ne mogu da promijenim i ne želim da promijenim jer to nekako stvara podstrek za mene lično da pristupim ovome na najbolji način sa naporom uloženim na terenu i van njega i donesem medalju Srbiji. Na prethodnim Igrama sam gubio u polufinalima i to je prepreka koju nisam mogao da prebrodim i nadam se da ću ovoga puta uspjeti. Nismo imali toliko vremena za pripremu za Olimpijske igre jer je kalendar dosta zgusnut sa turnirima i obavezama. Razlog zašto sam probao da igram Vimbldon i ostvario sjajan rezultat jer je to najveće takmičenje u tenisu i osjećao sam da zbog mekoće podloge mogu da se brže i lakše prilagodim u odnosu na koljeno, a pošto nisam imao bolove uoči turnira dobro je prošlo. Osjećam prethodnih dana da sam spremniji za Igre nego za Vimbldon i koljeno samo kako se osjeća, mentalno, fizički... Prije Vimbldona nisam imao uobičajene pripreme, nisam bio na 100 odsto i to se odrazilo na igru, a radujem se početku turnira.

Đoković je otkrio razlog zbog kojeg nije u Olimpijskom selu.

- Jedan od razloga što nisam u selu je to što sam htio da imam više mira i da se koncentrišem za svoju rutinu i turnir koji je najveći prioritet. Jedna od najvećih doživljaja na OI jeste to selo. Tu osjetiš energiju i draž OI, imaš preko 10.000 najbojih sportista na svijetu. U menzi si pored njih, kroz socijalni momenat razmijeniš iskustva i naučiš neke stvari. Posjetiću selo, ali odlučio sam da ne odsjedam. I u Tokiju sam odsjedao negdje drugo kad su bili mečevi, bio sam samo noć ili dvije tamo - zaključio je Đoković.

U drugom delu žreba je drugi srpski predstavnik Dušan Lajović, koji na startu igra sa Njemcem Maksimilijanom Mertererom, a drugom kolu može da se sudari sa boljim iz duela Kanađanina Feliksa Ožera Alijasima (13) i Amerikanca Markosa Girona.

Španac Karlos Alkaras sastaće se u prvom kolu sa Libancem Hadiјem Habibom, dok će  olimpijski šampion iz Tokija Aleksander Zverev igrati protiv Španca Haumea Munara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 15:20