Odrađen prvi trening u Parizu / -FOTO: COK
24/07/2024 u 14:47 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vaterpolisti odradili prvi trening u Parizu

Vasilije Radović: Prošli smo kroz selo, fenomenalni su utisci, ali nećemo skretati misli, znamo zbog čega smo ovdje

Nakon što su se kasno sinoć smjestili u olimpijsko selo, vaterpolisti Crne Gore su odradili prvi trening u Parizu, gdje će po peti put zaredom nastupiti na Olimpijskim igrama.

Selektor Vladimir Gojković je poveo podmlađeni sastav, u kojem je najmlađi 21-ogodišnji Vasilije Radović.

-Prošli smo kroz selo, fenomenalni su utisci, ali nećemo skretati misli, znamo zbog čega smo ovdje. Olimpijske igre su najbitnije takmičenje, time i velika odgovornost. Razlikuje se ovo takmičenje od Svjetskog i Evropskog prvenstva, nadam se da ćemo ostati prizemljeni. Fizički smo spremni, jako smo trenirali dva mjescea, moramo biti psihički spremni za utakmice koje nam dolaze, rekao je Vasilije Radović.

Prvi rival crnogorskih vaterpolista je aktuelni svjetski šampion i evropski viceprvak Hrvatska u nedjelju od 16.35. Dan kasnije, Crna Gora će odmjeriti snage sa Grčkom (19.30). U trećem kolu, 1. avgusta, izabranici Vladimira Gojkovića će se sastati sa Italijom (16.35), a potom 3. avgusta igraju protiv SAD-a (16.35), a grupnu fazu završavaju protiv Rumunije 5. avgusta (21:40). Prva četiri tima izboriće plasman u četvrtfinale.

-Imamo tri četiri pobjede protiv Hrvatske na velikim takmičenjima gdje je ona pobjeda protiv njih u Dubrovniku bila i najbitnija za nas. Nadam se da će se ta tradicija i nastaviti. Stavili su nam akcenat na to kada uđemo u selo da se fokusiramo samo na utakmice. Došli smo ovdje da dobijemo sve utakmice, vjerujem u ove momke da možemo da doguramo daleko, rekao je Vasilije Radović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:02