Anđela sa svojom trenericom Sanjom Đurnić / -FOTO: ASCG
20/07/2024 u 12:31 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Anđela u finalu Evropskog prvenstva u Slovačkoj

Članica AK Sanja u kvalifikacijama skoka u dalj u Banjskoj Bistrici preskočila 5.80 metara i tako se, u konkurenciji 35 takmičarki plasirala u finale

Crnogorska atletska reprezentativka Anđela Đuranović napravila je sjajan uspjeh na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore u slovačkom gradu Banjska Bistrica, pošto se plasirala u finale u disciplini skok u dalj.

Jedina crnogorska predstavnica na četvrtom izdanju šampionata do 18 godina je u kvalifikacijama preskočila 5.80 metara i tako izborila plasman u finale, koje je na programu u nedjelju u 10.40 po lokalnom vremenu.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila je Mađarica Bori Rozahegi sa preskočenih 6.06, dva santimetra manje preskočila je Španjolka Luna Arnas a 6.01 Šveđanka Evelina Olson.

Od takmičarki iz zemalja bivše Jugoslavije u finale se plasirala još samo Emina Omanović iz Bosne i Hercegovine sa 5.83 metara.

U kvalikacijama u skoku u dalj je nastupilo 35 takmičarki, a članica AK Sanja je sa rezultatom 5.80 podijelila 11. mjesto sa Francuskinjom Đelikom Diarom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:29