Vujović sa novim predsjednikom Saveza Draganom Milićem / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
10/10/2024 u 16:39 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Baćko Vujović odbranio titulu rušeći rekorde staza

Podgorički automobilista, član pljevaljskog AP sporta ljubav prema automobilizmu naslijedio od oca, pokojnog Bora Vujovića, koji se čitav svoj život bavio trkama

Brzina, gas, miris benzina, škripa guma su u krvi automobiliste iz Podgorice Baćka Vujovića... Sve to kod člana pljevaljskog AP sporta izaziva nalet adrenalina, bez koga ne može da zamisli svoj život. Ljubav prema automobilizmu naslijedio je od oca, pokojnog Bora Vujovića, koji se čitav svoj život bavio trkama. Šest godina je Baćko aktivni takmičar - prve tri je bio član AMSK Crmnica, a onda je prešao u AP sport. Posebno je bio uspješan prošle sezone kada se okitio titulom šampiona Crne Gore, ali i Otvorenog šampionata Srbije na brdskim stazama.

I ova sezona će mu ostati u lijepom sjećanju, pošto je već odavno obezbijedio titulu šampiona Crne Gore u svojoj klasi. Vozio je Baćko ove sezone šest trka, u svih šest ostvario pobjede, oborivši pet rekorda staza u klasi 1400 kubika, poslednji u nedjelju na stazi Podi kod Herceg Novog. Jedino nije oborio rekord na stazi u Šavniku, jer je tada imao nekih problema sa svojom "hondom". 

image

Druga titula zaredom

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

-Veoma sam zadovoljan sezonom. Pobijedio sam u svih šest trka u svojoj klasi 1400H, uz to oborio pet rekorda staza i svojim pobjedama i bodovima dao veliki doprinos svom klubu da dodje na korak do osvajanja titule ekipnog šampiona Crne Gore. S obzirom da sam obezbijedio titulu u svojoj klasi i ove godine, poslednju trku u sezoni, ovog vikenda u Dubrovniku ću voziti isključivo da pomognem klubu da osvoji prvu titulu u svojoj istoriji i tako prekine dominaciju AMSK Kotor, koja je trajala čak 14 godina. Posebno sam ponosan na to što sam dio istorijskog uspjeha pljevaljskog kluba, koji je ulagao velike napore i sredstva da nam omogući uslove za takmičenje, s obzirom da je izostala pomoć sponzora, rekao je u razgovoru za "Dan" Baćko Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 16:57