Blažo Jabučanin / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
13/10/2024 u 11:47 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Blažo Jabučanin sudi Svjetsko prvenstvo

Dijeljenjem pravde na šampionatu u Budvi, Jabučanin će krunisati najuspješniju godinu u sudijskoj karijeri

Novo veliko priznanje stiglo je na adresu poznatog bokserskog sudije Blaža Jabučanina. Zvanično najbolji crnogorski djelilac pravde u "magičnom četvorouglu" nominovan je da sudi Svjetsko prvenstvo za mlade, koje će se od 20. oktobra do 4. novembra održati u Budvi.

Radi se o šampionatu za koje je do sada, prema zvaničnoj registraciji Svjetske bokserske federacije – IBA prijavljeno preko 660 boksera i bokserki iz čak 88 zemalja svijeta. Sigurno će u metropoli crnogorskog turizma biti oboren rekord po broju učesnika na ovim šampionatima, pošto je IBA po prvi put obezbijedila smještaj i ishranu, odnosno kompletan boravak svim takmičarima i trojici trenera svakog nacionalnog tima. Uz to, IBA je obezbijedila bogat nagradni fond od čak 500.000 dolara, što će sigurno biti dodatni motiv u borbi za medalje. Za zlatnu medalju je predviđena nagrada od 8.000, osvajačima srebrnih odličja pripašće po 4.000 a za po dvije bronze po 2.000 dolara.

image

Najuspješnija godina u sudijskoj karijeri

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Dijeljenjem pravde na šampionatu u Budvi, Jabučanin će krunisati najuspješniju godinu u sudijskoj karijeri, pošto je sudio Evropsko prvenstvo za seniore u Beogradu, na kojem se našao među odabranim koji su sudili finalne mečeve, proglašen je za najboljeg sudiju na prestižnom turniru "Beogradski pobjednik", a zvanično je dobio i priznanje za najboljeg sudiju u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 11:49