Рукометашице Црне Горе / - Фото: ИХФ
09/06/2021 u 15:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојана прозива у четвртак

Рукометашице Црне Горе у спротском центру „Морача” почињу припреме за Олимпијске игре у Токију

Рукометашице Црне Горе почињу припреме за треће учешће на наjвећоj свjетскоj смотри спортиста. Под вођством селекторке Боjане Поповић у четвртак ће у Спортском центру „Морача” одрадити први тренинг у склопу припрема за Олимпиjске игре у Токиjу, коjе отвараjу 25. jула дуелом против Анголе, саоштено је из Рукометног савеза Црне Горе.

За изазов коjи их очекуjе у Токиjу, наше дjевоjке припремаће се у Подгорици, а од 5. до 8. jула очекуjу их провjере на турниру у Ерду, гдjе ће одмjерити снаге против домаћина Мађарске и Бразила.

Ривали у групи А на Играма у Токиjу, поред Анголе су jош Холандиjа, Норвешка, Jапан и Jужна Кореjа, а пласман у четвртфинале избориће четири првопласиране селекциjе.

У односу на састав коjи jе на квалификационом турниру краjем марта у Подгорици изборио визу за Олимпиjске игре, селекторка Поповић поново може да рачуна на средњег бека Милену Раичевић и голманку Марину Раjчић, коjе се враћаjу након паузе због порођаjа.

На списку селекторке Поповић су голманке: Љубица Ненезић (Дунареа Браила, Румуниjа), Марта Батиновић (Рамнику Влчеа, Румуниjа), Анастасиjа Бабовић (Дунаjварош, Мађарска) и Марина Раjчић (Будућност), крила Маjда Мехмедовић (Будућност), Диjана Мугоша (Подравка, Хрватска), Ивона Павићевић (Будућност), Jованка Радичевић (Будућност), Нина Булатовић (Jагодина, Србиjа) и Диjана Уjкић (Глориа Бузау, Румуниjа), бекови Ђурђина Jауковић (Брест, Француска), Jелена Деспотовић (Дебрецин, Мађарска), Итана Грбић (Будућност), Милена Раичевић (Будућност), Матеа Плетикосић (Крим, Словениjа), Андреа Кликовац (ЦСМ Букурешт, Румуниjа), Наташа Ћоровић (Левалеа 2010) и Илда Кепић (Холстебро, Данска), те пивоти Татjана Брновић (Будућност), Николина Вукчевић (Будућност) и Ема Рамусовић (Будућност).

Из Рукометног савеза Црне Горе су појаснили да Ћоровић и Кепић ниjесу приjављене за наступ на Олимпиjским играма, али ће бити дио тима током припрема, jер стручни штаб на њих рачуна у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:17