Vuko Borozan / -FOTO: STEAFN IVANOVIć
20/12/2023 u 19:32 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borozan: Selektor me ubijedio da sarađujemo zajedno

Vlado Šola na prvom treningu imao devet igrača

Počela je "operacija Njemačka" - u nekompletnom sastavu okupili su se rukometaši Crne Gotre i krenuli sa uigravanjem za Evropsko prvenstvo. 

Selektor Vlado Šola na prvom treningu u dvorani "Verde" na raspolaganju je imao devet igrača.

To su golman Filip Borozan, krila Aleksandar Bakić i Mirko Radović, pivoti Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović, te bekovi Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vasilije Kaluđerović i Vuko Borozan.

Po završetku klupskih obaveza, saigračima u nacionalnim timu, do kraja godine, priključivaće se i preostalih 12 igrača koji konkurišu za mjesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na EP "lavovi" će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija. Plasman u glavnu rundu izboriće prvoplasirane selekcije.

Među "lavovima" je nakon šest i po godina ponovo Vuko Borozan, nekada jedan od najboljih lijevih bekova na planeti.

- Osjećaj igranja za reprezentaciju je uvijek fenomenalan. Nekoliko puta sam razgovarao sa selektorom, ubijedio me da sarađujemo zajedno. Sa Lovćenom je dobro bilo iskustvo igranja u Evropi, osjećam se dobro, spreman sam za sve izazove. Pratio sam igre reprezentacije u prethodnom periodu, smatram da imamo kvaliteta - kazao je Borozan.

Nije želio da priča o prošlosti, zbog čega ga nije bilo u dresu reprezentacije.

- Što je bilo, bilo je. Ne bih se vraćao na te stvari, koncentrisan sam na ove pripreme. Tu sam da se pripremam za Evropsko prvenstvo, dokažem selektoru i konkurišem za ekipu.

Prokomentarisao je Borozan grupu na šampionatu.

- Rano je za prognoze, sigurno da je grupa teška. Sve tri ekipe su podjednako dobre. Na nama je da naporno treniramo i damo sve od sebe. Vjerujem da možemo da prođemo dalje. Važan je taj prvi meč sa Mađarima, sada smo iskusniji za neka velika takmičenja - istakao je Borozan.

Selektor Vlado Šola očekuje dobar rad do odlaska na šampionat.

- Kompletiraćemo se tek krajem godine, a 26. decembra ćemo početi da radimo na taktici. Atmosfera je dobra, igrači su dobro prihvatili sve moje zamisli - kazao je Šola.

Hrvatski stručnjak je želio da se Borozan vrati u nacionalni tim.

- Drago mi je da se Vuko vratio, kada je bio u formi, bio je jedan od najboljih bekova u Evropi. Nije zaboravio da igra rukomet što je pokazao igrama u Lovćenu ove jeseni. Ipak, želim da naglasim da smo mi tim, igraće oni koji su u najboljoj formi - poručio je Šola.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 20:34