Uspješan nastup crnogorskih takmičara / -FOTO: SSSCG
16/07/2024 u 22:14 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bronza za kik boksera Matiju Drobnjaka, dva finala za karatiste u Miškolcu

Vladimir Mijač i Nikola Malović boriće se u četvrtak za zlatne medalje

Fantastičan prvi takmičarski dan za crnogorske karatiste na Evropskim univerzitetskim igrama u mađarskom Miškolcu.

Nakon kik-boksera Matije Drobnjaka koji je osvojio bronzano odličje, još dvije medalje stižu u Crnu Goru. Vladimir Mijač i Nikola Malović boriće se u četvrtak za zlatne medalje.

Mijač (kate pojedinačno) je u prvom kolu slavio je protiv predstavnika Turske Akbabea, u drugom protiv Njemca Buehlera a u trećem je savladao domaćeg takmičara Barta. U četvrtfinalu je savladao još jednog predstavnika Njemačke, Jona Bergera, a mjesto u finalu zaslužio je pobjedom protiv takmičara iz Italije Kristiana Siera kog je savladao sa najboljom ocjenom dana 24,7. Protivnik u finalu biće mu Petru Komanesku.

Nikola Malović (-84kg) je takmičenje počeo ubjedljivom pobjedom od 11:1 protiv predstavnika Slovačke Bohunicka, u drugom je meču pobijedio je domaćeg takmičara Dvoraka nakon prednosti prvog poena (1:1), u četvrtfinalu je savladao Belasrija iz Francuske rezultatom 12:3, a u polufinalu je slavio rezultatom 5:2 protiv predstavnika Portugala Agostina. Protivnik u finalu biće mu Hamza Turulja iz BIH.

Nadomak medalje bila je i Jovana Stojanović (-68kg), koja je u meču za treće mjesto poražena od predstavnice BIH Ilme Rahmanović rezultatom 5:1. Nemanja Jovović (+84kg)

zaustavlјen јe u četvrtfinalu.

Sјutra će na tatami Matija Bojić (-60kg) i Jovana Strujić (-61kg).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. avgust 2024 15:09