Ubjedljiv poraz ”plavih” / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUćNOST
13/10/2024 u 15:41 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budućnost nemoćna protiv Ludvizburga

Četvrti poraz "plavih" u Ligi šampiona

Ništa od novog iznenađenja rukometašica Budućnosti – nakon odlične utakmice protiv Đera i osvojenog boda, "plave" su protiv Ludvizburga odigrale veoma loš meč i pretrpjele četvrti ovosezonski poraz u B grupi Lige šampiona (25:36), a drugi u "Morači" nakon što su bile nemoćne protiv Bresta. Današnji duel je bio repriza susreta protiv francuskog vicešampiona. 

U igri izabranica Bojane Popović ništa nije funkcionisalo, pa je Ludvizburg lako slavio i upisao drugi trijumf u elitnom takmičenju. Budućnost je ostala na začelju, sa jednim osvojenim bodom.

"Plave" su dobro krenule, povele sa 5:3 u 6. minutu, a onda su stale. Prošlosezonski finalista je nametnuo ritam, serijom 4:1 preokrenuo (6:7), da bi potom dominirao, uvećavao prednost i na odmor otišao sa plus četiri (13:17). Odbrana Budućnosti je potpuno zakazala o čemu svjedoči čak 17 primljenih golova u prvih 30 minuta, a ukupno 36. Koliko je bila porozna najbolje potvrđuje podatak da je Đer prošle nedjelje postigao 23.

Ni u nastavku Budućnost nije pokazala reakciju, bila je bez enegrgije, nije uspjela da odgovori na brzu igru i tranziciju Ludvizburga čija je prednost konstantno rasla i koji je surovo kažnjavao svaku grešku domaćeg tima. Rekordnih plus 13 (19:32) imao je u 55. minutu.

Najefikasnija u timu Budućnosti bila je Jelena Vukčević sa osam pogodaka, četiri je dala Nina Ramusović, dok su po tri postigle Jelena Radivojević, Ivana Godeč i Ivona Pavićević. Armel Atingre imala je 11 odbrana, a Sakura Hauge koja je blistala protiv Đera svega dvije. 

Ludvizburg su do trijumfa predvodile  Marike Tomajer sa sedam i Ksenija Smits sa šest pogodaka. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 16:32