Млађа јуниорска репрезентација Црне Горе / - фото: ВПСЦГ
10/09/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски млађи јуниори циљају четвртфинале Европског првенства

Селекција састављена од ватерполиста млађих од 17 година имала проблема током припрема. На турниру који почиње у недјељу на Малти, кључан ће бити дуел са Холандијом у групи

Млађа јуниорска ватерполо ререпзентациjа Црне Горе од недjеље до 19. септембра учествоваће на Европском првенству на Малти.

„Црвени” ће играти у групи А са Украjином, Холандиjом и Италиjом.

У групи Б су селекциjе Шпаниjе, Хрватске, Малте и Румуниjе, у групи Ц играће Мађарска, Русиjа, Њемачка и Бjелорусиjа, док су у групи Д екипе Србиjе, Грчке, Грузиjе и Турске

Побjедници група пласираће се директно у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране екипе играти осмину финала.

Тренер Милан Ћировић за ово такмичење одабрао jе 15 играча.

То су: Андриjа Бjелица, Данило Драговић, Владан Вукићевић, Неђо Баштрица, Млађан Jановић, Павле Кривокапић, Милош Вукшић, Балша Вучковић, Душан Вуковић, Лазар Вукићевић, Данило Кривокапић, Марко Бошковић, Крсто Томашевић, Немања Морачанин и Мелдин Хаџић.

У стручном штабу су jош тренери Никола Миjановић и Миодраг Мировић, као и физиотерапеут Иван Боровић.

Црногорски судиjа на овом такмичењу биће Веселин Мишковић.

Чека нас jедно изузетно захтjевно такмичење. Момци су радили добро на завршним припремама, иако због болести екипе ниjесмо могли да учествуjемо на турниру у Мађарскоj, коjи би био права провjера пред ово велико такмиченjе. Одрадили смо неколико спаринг мечева са селекциjом Хрватске, али у добром расположењу чекамо старт шампионата – пренио је Ватерполо и пливачки савез Црне Горе изјаву Ћировића.

Црна Гора ће на отварању такмичења у недјељу од 9 сати играти са Украјином, дан касније од 16.20 часова ће одмјерити снаге са Холандијом, док је за уторак од 11.40 заказан дерби са Италијанима.

Добро jе што на старту играмо, бар на папиру, са лакшим ривалом, то jест Украjином, да полако осjетимо базен и припремимо се за два преостала меча. Наjбитниjи меч ће бити са Холандиjом, гдjе бисмо побjедом осигурали лакшег ривала у осмини финала, уколико би као други завршили такмичење у групи. Италиjа jе jедан од фаворита за медаљу, али сигурно да са добрим приступом и максималним ангажовањем, можемо и ту до доброг резултата. Главни циљ jе пласман у четвртфинале, међу осам наjбољих. У тоj фази све селекциjе су изузетно jаке и свака циља медаљу, а потребно jе и среће. Али, идемо меч по меч – поручио jе Ћировић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:47