Spremni za pohod na vrh / -FOTO: PAUERLIFTING SAVEZ CRNE GORE
16/05/2024 u 16:14 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crnogorski pauerlifteri na Evropskom prvenstvu

Crnogorski tim u češkom Trutnovu nastupiće u gotovo najjačem, šestočlanom, sastavu koji čine: seniori Marko Varagić, Dražen Filipović i Đorđe Miljenović, te veterani Nikola Lazović, Jasmin Kočan i Ana Božović

Pauerlifting reprezentaciju Crne Gore narednih dana čeka veliki izazov - Evropsko prvenstvo u češkom Trutnovu pod okriljem GPC-ja (Global Powerlifting Committee).

Crnogorski tim nastupiće u gotovo najjačem, šestočlanom, sastavu koji čine: seniori Marko Varagić, Dražen Filipović i Đorđe Miljenović, te veterani Nikola Lazović, Jasmin Kočan i Ana Božović. Prvi koji će demonstrirati snagu i pokušati da ostvari što bolji rezultat je Dražen Filipović, prošlogodišnji GPC prvak svijeta u kategoriji do 140 kg, čiji nastup je sjutra, dok će se Varagić, Miljenović, Lazović, Kočan i Božovićeva takmičiti u subotu i nedjelju. Svi su ostvarili normu neophodnu za učešće na šampionatu Starog kontinenta.

Aktuelna evropska smotra najboljih, jedno od tri najjača pauerlifting takmičenja ove godine, okupiće oko 500 učesnika iz više od 20 država među kojima su, između ostalih, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Njemačka, Francuska, Finska, Velika Britanija i Italija. Iako se očekuje veoma jaka konkurencija u gotovo svim kategorijama, crnogorski predstavnici žele najviši stepenik pobjedničkog postolja i da nastave s osvajanjem zlatnih medalja na međunarodnoj sceni.

Iz Pauerlifting saveza Crne Gore poručuju da je šampionat Evrope u Češkoj i prilika da se dodatno izbrusi forma za još dva velika takmičenja u predstojećem periodu - Svjetsko prvenstvo u Slovačkoj i Svjetski kup u Poljskoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 16:08