Данијел Фуртула / - Фото: Принтскрин
30/07/2021 u 09:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данијел Фуртула: Разочаран сам, није било подршке и логистике кровних спортских организација у Црној Гори

Црногорски атлетичар Данијел Фуртула завршио је наступ на Олимпијским играма у Токију

Он је у бацању диска свој наступ завршио у квалификацијама, а након такмичења био је видно разочаран, не само својим резултатом, већ комплетним односом према њему од стране спортских организација у Црној Гори.

- Разочаран сам, не само због самог такмичења. Овај резултат је најбољи показатељ колико је ове године било могуће извући из овога такмичења. Био сам мотивисан и не толико спреман као у априлу када сам рекорд оборио, али низ неких лоших ствари које су ме ове године пратиле, не повреде, већ та логистика која није постојала су довеле до овога. Са једне стране сам поносан на себе и свог тренера који је био уз мене све то вријеме, не физички, већ у мислима јер смо били раздвојени седам, осам мјесеци. Није сам био у могућности да одем код њега у Загреб гдје сам раније тренирао, без средстава, али опет кажем да сам поносан јер сам у овој мучној сезони успио да изборим пласман на ОИ - рекао је наш олимпијац.

Фуртула је затим и казао на које спортске инстситуције мисли.

 - Под том логистиком коју сам поменуо мислим на подршку Атлетског савеза, Олимпијског комитета, Управе за спорт и Министарства спорта које нипта нијесу урадили да се оствари резузлтат. Ово је испало као само моја жеља и то је то, тако се осјећам, као да сам на овом путу био сам. Није било новца ни за припреме, ни за терапије, ни за масаже, ни за много тога, али ја нисам хтио о томе да говорим јер то није у мом маниру. Сада ме то боли и мислим да је вријеме да кажем - казао је Фуртула.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:14