Фуртула и Ђуровић / - Фото: АСЦГ
01/02/2022 u 08:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фуртула и Ђуровић брусе форму у Медулину

Црногорски атлетичари Даниjел Фуртула и Томаш Ђуровић наредне три седмице боравиће на припремама у Хрватском олимпиjском центру у Медулину, саопштено jе из Атлетског савеза

Наводи се да Медулин традиционално окупља наjбоље бацаче са простора бивше Jугославиjе.

Црногорски рекордери у бацању диска и кугле први циклус припрема одрадили су у Бару, гдjе су боравили мjесец.

Саопштено jе да Фуртулу и Ђуровића у овоj години очекуjе велики броj међународних такмичења од коjих су наjзначаjниjа Свjетско првенство у Орегону (од 15.до 24. jула) и Европско првенство у Минхену (од 11. до 21. августа).

Предвиђено jе да црногорску атлетику представљаjу и на првенствима Балкана и Малих држава Европе, као и на великом броjу регионалних и међународних такмичења.

Фуртула и Ђуровић су заjедничком саопштењу навели да су припреме за нову сезону почеле благовремено по плану и програму и да су задоволjни нjиховом динамиком.

- У Медулину имамо изванредне услове, гдjе постоjе све погодности да заjедно са бацачима из Хрватске и нашим тренерима радимо по плану. Боравак на припремама у таквом амбиjенту и врхунским условима сигурно ће повећати наше шансе да у овоj години побољшамо своjе наjбоље резултате, а као главни наши цилjеви су да се нађемо на смотри наjбољих свjетских и европских бацача - пише у саопштењу.

Они су се захвалили Атлетском савезу, наводећи да без нjихове подршке не би могли да спроведу и реализуjу програмске активности.

- Очекуjемо од надлежног државног органа задуженог за спорт да ће нам омогућити далjнjу адекватну подршку у години у коjоj нас очекуjу наjвећи изазови - навели су у саопштењу Фуртула и Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:19