Радановић, Мрачевић и Антић са капитеном Јадрана, Петковићем / - фото: ВПСЦГ
21/09/2021 u 13:31 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

До кад ће Бока бити без базена?

Мрачевић: Последице ће се видјети тек у будућности. Радановић: Тешко је наговорити родитеље да пусте дјецу на ватерполо када пола дана губе у одласку и доласку на тренинге

Почетак нове сезоне, обавезе Јадрана и Приморца у квалификацијама за Лигу шампиона поново су бациле свјетло на чињеницу да Бока, база најтрофејнијег црногорског спорта, нема затворени базен.

Почетком јула се урушио кров на пливалишту Института „Симо Милошевић” и тај објекат неће бити у употреби најмање у периоду од наредне три године.

Реконструкција базена „Никша Бућин” у Котору траје скоро пет година.

Наводно је завршена али је „запело” око употребне дозволе.

Говорио је о томе, пред почетак квалификација за Лигу шампиона, спортски директор ватерполо клуба Јадран, Милош Мрачевић.

Нажалост, нисмо у могућности да ривале дочекамо у Херцег Новом из добро познатих разлога. Прије нешто више од 30 година Бока је имала два зимска базена, а 2021. нема ни један. Ситуација је алармантна и последице ће се видјети у будућности – тврди Мрачевић.

Реконструкција пливалишта Института „Симо Милошевић” изискује много новца и сигурно неће бити брзо завршена, потврдио је то и спротски директор клуба са Шквера. Новљани сада морају да размишљају како да наставе нормално функционисање.

Жељели бисмо да се што прије заврши реконстукција базена у Котору, јер су нам комшије прва адреса на коју бисмо се обратили за помоћ. Ситуација је заиста сложена. Већ теку преговори око покривања базена на Шкверу. Ради се о захтјевном послу, већ су ангажовани и инжињери на том пројекту, разговарамо са Општином Херцег Нови. Реализација пројекта би омогућила да у зимским мјесецима имамо мјесто за тренинге, млађе категорије и за одигравање такмичарским мечева, а чак би и сениори могли да играју утакмице одређеног ранга – додао је Мрачевић.

Јадран ће, због поменутих проблема, противнике у првој рунди квалификација за Лигу шампиона угостити у Подгорици.

Од старта смо размишљали да не треба да одустанемо од организације турнира прве рунде квалификација, обратили смо се пријатељима из Подгорице, гдје се осјећамо као код куће. Мислим да ће ово бити још један замајац за ватерполо у главном граду. Једино остаје жал што због анти Ковид-19 режима неће бити могуће присуство навијача на трибинама. На турниру ће учествовати седам екипа, па се, када се у обзир узму и официјелна лица, долази до броја од 150 учесника. Из тог разлога је било немогуће пустити навијаче на трибине. РТЦГ ће директно преосити пет утакмица, док је сваки од 21. меча могуће пратити преко лајв стрима ЛЕН сајта – појаснио је Мрачевић.

Главни град прискочио у помоћ

У помоћ је ватерполистима Јадрана прискочила Подгорица.

Помоћник секретара за културу и спорт Главног града, Милош Антић, рекао је на конференцији за медије да је Подгорици част што ће угостити тимове из ватерполо Лиге шампиона.

Подгорица ће први пут у историји бити домаћин квалификационог турнира за Лигу шампиона, али имамо много искуства у организацији великих спортских манифестација и мечева. Урадићемо све да будемо прави домаћини. Надам се да је ово почетак лијепе сарадње са Јадраном, иако већ сарађујемо са Ватерполо и пливачким савезом Црне Горе. Новљанима, поред среће у такмичењу, такође желим да што прије на располагање добију свој затворени базен – казао је између осталог Антић.

 О проблемима насталим урушавањем крова на базену у Игалу је говорио и први тренер Јадрана, Петар Радановић.

Тренираћемо на отвореном базену на Шкверу док нам то временски услови буду дозвољавали. За сениоре се може направити плана рада, али је тешко наговорити родитеље дјеце, која морају да похађају школу, да их пусте на тренинге, када је јасно да ће због путовања изгубити практично пола дан – рекао је Радановић, уз закључак да се сви у клубу труде да нађу најбоље рјешење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:26