Lopte na poklon / -DEJAN LOPICIC
07/11/2023 u 14:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Donacija lopti školama sa teritorije Podgorice

Lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet uručene predstavnicima 23 osnovne škole - 17 gradskih i prigradskih, te šest seoskih

Sekretarijat za kulturu i sport, kao dokazani organizator brojnih sportskih manifestacija namijenjenih školskom uzrastu, danas je u maloj sali SC ‘‘Morača‘‘ donirao seriju lopti, kao osnovnih rekvizita za bavljenje sportom, svim osnovnim školama sa teritorije Podgorice.

U posljednjoj akciji pod ovim imenom, s obzirom da će ubuduće u Glavnom gradu zasebno djelovati Sekretarijat za sport i Sekretarijat za kulturu, doskorašnja sekretarka ovog organa gradske uprave Ana Medigović uručila je predstavnicima 23 osnovne škole (17 gradskih i prigradskih, te šest seoskih) određeni broj lopti za najpopularnije sportove – fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

-Sigurna sam da će ova donacija mnogo značiti našim osnovcima, ali i njihovim nastavnicima u namjeri da se bave sportom i upražnjavaju zdrave stilove života", istakla je Medigović i dodala: "Ovo je samo jedna u nizu inicijativa Sekretarijata za kulturu i sport: u martu svim fudbalskim klubovima poklonili tekbol stolove, dok smo u prethodne tri godine rekvizite i opremu donirali svim fudbalskim, karate, kik boks, rukometnim i džudo klubovima sa teritorije Glavnog grada. U humanitarnim akcijama podržali smo rad Instituta za bolesti djece KCCG, Resursni centar za djecu i mlade Podgorica, Zavod Komanski most i Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje 1. jun".

Pomoćnik sekretarke za poslove sporta, Miloš Antić, zahvalio se kolegama iz odsjeka kulture, a posebno sekretarki Medigović ‘‘na razumijevanju, povjerenju i podršci u prethodnom periodu‘‘, poželivši joj sreću u daljem radu, uz "uvjerenje da će budući Sekretarijat za sport na sličan način uticati na poboljšanje uslova za naše sportiste, prvenstveno one najmlađe".

-Svrha nabavke ovih sportskih rekvizita je da se našim najmlađim sugrađanima omogući lakše ovladavanje vještinama kroz školski sport, koji predstavlja bazu podgoričkog i crnogorskog sporta. Nadamo se da će lopte poslužiti svrsi, i pomoći u pripremi, između ostalog, i za narednu, tradicionalnu Ligu osnovnih škola Podgorice, poentirao je Antić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 20:03