Sa današnjih mečeva / -FOTO: ŠSCG
03/05/2024 u 22:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Elektroprivreda šampion kolo prije kraja

Nikšićani slavili protiv Herceg Novog

Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog su došli do novog naslova prvaka Crne Gore i pobjedničkog pehara Premijer lige.

Jedan od najuzbudljivijih mečeva u istoriji najkvalitetnijeg ligaškog takmičenja pripao je nikšićkom sastavu koji je izvojevao minimalni pobjedu. Novljane je u vođstvo doveo nekadašnji šampion Evrope Ivan Šarić koji je nadigrao bijelim figurama Denisa Kadrića. Nakon toga su se u gledalište preselili Luka Drašković i Artem Iljin koji su remizirali nakon obostrano korektne igre. Rezultat je poravnao aktuelni šampion države Nikita Petrov, a vođstvo Elektroprivredi je donio fide majstor i predsjednik Šahovskog saveza Jovan Milović. Tačku na i stavio je Mihajl Brjakin protiv Nebojše Nikčevića, pa je pobjeda Dragiše Blagojevića bila dovoljna Herceg Novom za minimalan poraz.

Nakon osam pobjeda u isto toliko kola, Elektroprivreda je zasluženo osvojila pobjednički pehar, čak treći u prethodne četiri godini, a kada se tome dodaju titula na Ženskoj ligi i srebro na pionirskoj, možemo reći da je klub koji vodi Ivan Mijanović najbolji u Crnoj Gori.

Duel Crnogorca i Budućnosti je završen neriješenim ishodom, pa prošlogodišnji šampion, ekipa Crnogorca matematički obezbijedila medalju. Pobjedu za Budućnost je ostvario Andrej Šuković protiv velemajstora Božidara Ivanovića, dok je rezultat poravnao Andrej Skvorcov koji je savladao Miloša Pečuricu.

U ostalim duelima osmog kola, Nikšić je napravio veliki korak ka opstanku, savladavši Rudar sa 4,5-1,5, a pobjede su upisali: Veljko Draganić, Igor Sarić, Aleksandar Perošević i Mitar Đukanović, dok je pobjedu za pljevaljski sastav ostvario Nikola Potpara.

Đorđe Anđelić i Čelik Hasan Husein su trasirali put Mladosti ka pobjedi u duelu sa Mimozom, dok su Prosvjeta i Omladinac Budućnost podijelili bodove u izuzetno zanimljivom duelu.

U poslednjem devetom kolu sastaju se: Mimoza - Herceg Novi, Crnogorac - Mladost, Nikšić - Budućnost, Omladinac Budućnost - Rudar, Elektroprivreda - Prosvjeta.

Stanje na tabeli: 1. Elektroprivreda 24 2. Herceg Novi 19 3. Crnogorac 17 4. Mimoza 13 5. Budućnost 12 6. Prosvjeta 10 7-8. Nikšić i Mladost 6 9. Omladinac Budućnost 4 10. Rudar 3 boda.

Dama je novom pobjedom ovjerila ulazak u Premijer ligu, a nakon današnjeg kola najbolje šanse ima Rumija, kojoj će biti potrebna pobjeda protiv Dijagonala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 12:46