Себастијан Фетел / EPA-EFE - Фото: ZSOLT SZIGETVARY
12/10/2021 u 19:32 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фетел: Ако не дође до промјена, Формула 1 може нестати

Живимо у времену у ком имамо технологиjу и могућности учинити Формулу 1 зелениjом, а да притом не изгубимо на спектакуларности или на страсти, казао је Себастијан Фетел

Четвороструки шампион свијета у Формули 1 Себастиjан Фетел истакао је даби у скорије вријеме могао да оконча каријеру.

Према његовим ријечима, не искључује могућност да остане у „најбржем каравану” али и да се боји да би Формула 1 могла да нестане, ако не дође до битнијих промјена.

– Нисам сигуран шта би могао да буде прави избор. Нећу возити jош десет година. Наравно да размишљам што након Формуле 1 – изjавио jе Фетел.

Фетел који има 34 године, истакао је и да себе не види у улози репортера након краја каријере.

– Наjлакше би било да постанем репортер неке телевизиjе и останем jош неколико година, али, не видим се у томе – поручио jе Фетел.

Фетелу уговор са тренутним тимом, британским Астон Мартином, истиче наредне сезоне, а истакао је да обзиром да се полако прелази на нека еколошка решења у свим животним сегментима, не види како би се то могло примијенити на Формулу.

– Формула 1 ниjе зелена, то ниjе упитно. Живимо у времену у ком имамо технологиjу и могућности учинити Формулу 1 зелениjом, а да притом не изгубимо на спектакуларности или на страсти. Сада се воде важни разговори о томе шта се у будућности може промијенити. Не буде ли промена, нисам оптимистичан. Ако се ништа не промијени, Формула 1 може нестати – закључио jе Фетел.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:25