Ole Gunar Gjekstad / -FOTO: ODENSEHAANDBOLD.D
07/10/2024 u 09:47 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gjekstad nakon EP preuzima kormilo Norveške

Trenerd Odenzea naslijediće trofejnog Islanđanina Torira Hergeirsona

Trofejnog islandskog stručnjaka Torira Hergeirsona na klupi ženske rukometne reprezentacije Norveške naslijediće Ole Gunar Gjekstad, terener danskog Odenzea, koji je potpisao ugovor do 2029. godine.

Hergeirson će se nakon 15 godina od klupe najveće rukometne sile oprostiti po završetku Evropskog prvenstva, koje zajednički krajem godine organizuju Austrija, Švajcarska i Mađarska.

Gјekstad јe do sad radio samo na klupskom nivou, a sad će se prvi put oprobati i u selektorskoj ulozi. Prije Odensea Gjektsad je dva puta vodio Larvik, muški tim Dramena, kao i Vaјpers Kristiјansand, od 2018. do 2023. godine i sa ovim klubom tri puta osvaјao titulu Lige šampiona.

Sa Hergeirsonom na klupi, Norveška je osvojila čak 10 titula na velikim takmičenjima, pa će Gjekstad imati težak zadatak pred sobom.

Gjekstad će ostati na klupi Odenzea do juna 2025, a u martu će biti i zvanično promovisan kao selektor Norveške, sa kojom je potpisao saradnju do 2029.

- Radujem se što ću biti selektor norveške reprezentacije, ali u isto vrijeme mi je žao što ne mogu da ostanem u Odenzeu nakon ove sezone. Nažalost nije moguće kombinovati dva posla na duge staze, veoma sam zahvalan na razumijevanju kluba - rekao je Gjekstad. - Prije svega, dobro ću porazgovarati sa Torirom, timom, igračicama i ključnim ljudima u savezu kako bih stekao opštu sliku i dobio malo više informacija. Plan je da zadržimo većinu igračica i da onda vidimo šta ima novo – neću znati dok ne uradim detaljniju analizu - dodao je Gjektsad. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. oktobar 2024 16:25