Sa Skupštine / -FOTO: POK
26/09/2024 u 14:27 h
DAN PortalDAN Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Igor Tomić još četiri godine na čelu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore

Predsjednik Paraolimpijskog komieteta Crne Gore (POK) Igor Tomić i naredne četiri godine obavljaće tu funkciju, odlučeno je na Skupštini krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom

Tomić je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku delegata Skupštine. Skupština je jednoglasno imenovala i Upravni odbor (UO), u čijem su sastavu, osim Tomića, još Ratko Radović, Vladan Nikolić, Veselin Vuković i Dejan Bašanović.

-Hvala vam još jednom na ukazanom povjerenju za još jedan paraolimpijski ciklus do Los Anđelesa 2028. godine. Veliko i iskreno hvala za sve ono što smo zajedno uradili proteklih 20 godina. Posebno sam ponosan na ciklus koji je iza nas - rekao je Tomić nakon sjednice, a prenosi Mina.

On je podsjetio da je POK u protekle četiri godine realizovao više od 250 aktivnosti, od kojih je 195 bilo međunarodnog karaktera.

-Sijale su medalje na grudima naših takmičara na velikom broju velikih međunarodnih takmičenja, sa posebnim ponosom na dvije paraolimpijske Filipa Radovića osvojene na Igrama u Tokiju 2021. i Parizu 2024. godine – istakao je Tomić.

On je ponovio da je ponosan što su sve to uradili zajedno, kao velika porodica.

-To mi je dalo vjetar u leđa za naredni, četvorogodišnji mandat, na putu za Los Anđelesa. To će biti moj posljednji mandat, kao predsjednika Paraolimpijskog komiteta. Radeći sa vama u ovom ambijentu, imam energije za 100 mandata, ali mislim da čovjek, a to učim sve ove godine svoje đake i sportiste, svoju djecu, mora imati mjeru.

On je naglasio da je siguran da se u naredne četiri godine zajedno može konačno sistemski dodatno osnažiti i utabati staza paraolimpijskog puta.

-Svojim rezultatima i odnosom, prije svega prema državi Crnoj Gori, a i prema svima, POK je to zaslužio. Siguran sam da će poslije Los Anđelesa, mom nasljedniku ili nasljednici, biti lakše da nastavi ovu nevjerovatnu priču koja se zove paraolimpijski pokret Crne Gore.

Tomić je na kraju rekao da mu je drago što je Skupština održana u Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica, navodeći da je tu počeo svoju najljepšu profesionalnu i životnu priču prije više od 21 godine.

-Tu priču ću do kraja svog radnog i životnog vijeka da završim zajedno sa vama u Resursnom centru. Sve ovo smo stvorili zajedno i idemo dalje zajedno, u nove mandate, pobjede i paraolimpijske cikluse. Hvala još jednom na povjerenju i iskrenosti, koju ste utkali u ovu našu priču i porodicu – konstaovao je Tomić.

Na sjednici je usvojen i izvještaj sa Paraolimpijskih igara u Parizu, šefa misije Miloša Ranitovića. Sjednici je prisustvovalo svih 17 delegata, koliko broji Skupština POK-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 14:27