Капитен Про Река, Ивовић слави са саиграчима / - фото: DEEPBLUEMEDIA.EU
05/06/2021 u 22:39 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивовић: Награда за године патње и жртвовања

Црногорски ватерполо ас по трећи пут освојио Лигу шампиона са Про Реком. На завршне турнире Лиге шампиона гледа као на борбу седам тимова против једног. Први шампиони увијек вјерују у тријумф

Про Реко је у Београду освојио девету титулу првака Европе и значајно на вјечној листи одмакао ватерполо клубовима Младост и Партизан, који имају по седам пехара.

Капитен најмоћнијег тима на свијету је црногорски ас Александар Ивовић.

Леки као да је пао велики камен са срца након треће титуле европског клупског првака у небескоплавој капици.

Чекали смо пет година на девету титулу. Свашта ми се сада мота по глави. Вртим филм од оне сезоне када нам се, тада први голман Стефано Темпести повриједио пред сам полазак на завршни турнир, затим када је у том моменту наш  најбољи свјетски играч Сандро Сукно због проблема са срцем морао да заврши каријеру. У одлучујућем мечу за трофеј 2018. године у Ђенови смо примили гол од Олимпијакоса са 15 метара, што је пресудило. Било је доста пехова, доста патње, доста жртвовања. Зато сам поновосан на ове момке, јер нису престали да вјерује да се можемо опет попети на кров Европе. Увијек су са истим жаром долазили на тренинге. То је одлика шампиона, да никад не одустају, да увијек вјерују у побједу – рекао је након побједе над Ферецварошем (9:6) у финалу, Александар Ивовић.

„Бјанкоћелести” су до трофеја дошли на доминантан начин, са свих 13 побједа у најквалитетнијем европском клупском такмичењу. Лека истиче  јадан кључан детаљ.

Спорт је стварно чудо. Када смо након 15 година остали без трофеја у шампионату Италије, два–три дана смо били, како се каже, ни живи ни мртви. Међутим, губитак титуле нас је некако приземљио. Скинули смо притисак са својих плећа, казали себи: „Хајде да вратимо самопоуздање, хајде да кренемо од основа, хајде да идемо корак по корак. Када смо дошли у Београд били смо све бољи и бољи. Искрено, знали смо да ћемо да побиједимо Хановер и у четвртфиналу није све било како треба, против Барселонете смо се подигли, док смо у финалу са Ференцварошем одиграли најбољу утакмицу на фајнал-ејту – додао је Ивовић.

Херцегновљанин не жали што Про Реко није освојио триплу круну ове сезоне.

Да нам је неко на старту сезоне понудио да изгубимо првенство Италије, а да освојимо Лигу шампиона, сигурно бисмо прихватили – као из топа је у микрофон „Спорт клуба” рекао Александар.

Није лако носити капицу Про Река.

Ја некако гледам на фајнал-ејт турнире Лиге шампиона као на борбу један према седам. Сви скину притисак са себе ријечима да је Реко најбољи на свијету, да има највећи буџет, док је за нас све осим освајања пехара неуспјех – казао је Лека.

Ђеновљани су ривале прије свега побјеђивали одбраном. Ференварош је постигао само један гол у последњих 18,58 минута финала.

Показали смо, прије свега, стабилност у игри. Захвалност за то дугујемо стурчном штабу на челу са Габријелом Ернандезом. Шпанац је показао да није испао са ватерполо сцене, иако никога није тренирао четири године, односно од Олимпијских игара у Рију, када је водио Шпанију. Габи је показао да има још пуно да понуди овом спорту – закључио је Ивовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:16