Filip Kunčer / -FOTO: GRZEGORZ KOZERA
26/08/2024 u 14:41 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jači od tehničkih problema, Filip „letio“ Slovakia ringom do petog mjesta

Naš automobilsta Filip Kunčer bio je briljantan na Slovakia ringu

Startovao je Filip sa 20. Mjesta a na kraju zauzeo petu poziciju u uzbudljivom vikendu Renault Clio ESET CUP-a. Tokom trkačkog vikenda Kunčer je pokazao izuzetne vozačke sposobnosti i odlučnost, uprkos brojnim tehničkim problemima koji su ga pratili.

U okviru šampionata Renault Clio ESET CUP, Kunčer je na prvoj trci zablistao, startujući sa četvrte pozicije, gdje je brzom i preciznom vožnjom stigao do treće pozicije i jak tempo držao više od polovine trke.

image
-FOTO; GRZEGORZ KOZERA

Međutim, tehnički problemi su ga primorali na odustajanje, što je značilo da će nedjeljnju trku krenuti sa posljednje 20. pozicije. I pored ovakvog izazova Kunčer je pokazao šta znači biti vrhunski vozač. Već u prvom krugu napredovao je do devete pozicije, a potom je iz kruga u krug bio sve brži, sve dok nije došao do vodeće petorke. Nažalost, Kunčer nije uspio da stigne do postolja, ali je trku završio na impresivnom petom mjestu. Njegova borbenost i brzina nisu prošli nezapaženo – ostvario je drugo najbrže vrijeme na nedjeljnoj trci, što dodatno potvrđuje njegov potencijal i spremnost za velike rezultate u nastavku šampionata. Trkački vikend na Slovakia ringu definitivno će ostati zapamćen kao jedan od onih gdje je Kunčer, uprkos svim poteškoćama, pokazao zašto je jedan od najperspektivnijih vozača šampionata.

Naredni trkački vikend vozi se 7. i 8. septembra na stazi Brno u Češkoj, gdje se i završava Renault Clio ESET CUP šampionat 2024. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 17:47