Mladen Jokmanović / - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
16/11/2022 u 16:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jokmanović i Bošković osvojili medalje u Rimu

Mladen Jokmanović i Srđan Bošković imali su uspješan nastup na Roma openu u disciplini Gi (kimono) i prvenstvu Evrope u disciplini No Gi u brazilskoj džiu džici

Jokmanović, inače takmičar podgoričkog kluba Mata Leao osvojio je bronzanu medalju u diviziji crnih pojaseva do 91 kilogram čime je u svoj skor upisao čak treću evropsku bronzu u prestižnoj diviziji majstora ovog sporta, a svoju ukupno četvrtu evropsku medalju.

Srđan Bošković zaustavljen je u četvrtfinalu divizije crnih pojaseva nakon veoma neizvjesne borbe protiv naturalizovanog Brazilskog borca koji nastupa za Španiju i ovog puta nije uspio da dođe do odličja.

Oba naša takmičara nastupila su i na Rome openu u disciplini Gi, koji je uvertira za evropski šampionat i uspjeli su da dođu do srebrnih medalja u svojim kategorijama što ce im donijeti značajne bodove na evropskoj i svjetskoj rang listi.

- Ovo je prvo veliko takmičenje za nas nakon pauze usljed pandemije. Uloga nosioca liste na osnovu prethodnih evropskih šampionata mi nije imponovala jer sam znao da su protivnici ekstremno kvalitetni. Fokus je bio na prvenstvu Evrope dok smo Rome open, iako riskantno samo dan pred evropsko, odradili isključivo zbog rang listi. Da bi se postiglo više potrebna nam je podrška prije svega, jer su ovo veliki poduhvati da bi već godinama bili zasnovani većinom na našem entuzijazmu - rekao je Mladen Jokmanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 11:44