Džiu džicu reprerezentacija Crne Gore / -FOTO: JJK STARA VAROš
26/08/2024 u 20:19 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Takmičari Stare varoši uspješni na prvenstvu Evrope i Svjetskom kupu

Prethodnog vikenda u Zadru je održano prvenstvo Evrope u disciplini no-gi džiu džicua ne-waza, kao i Svjetski kup u disciplini sa kimonom (ne waza).

Reprezentativci Crne Gore koji dolaze iz kluba Stara varoš imali su uspješan nastup i osvojili 14 medalja – po sedam na oba takmičenja.

Na prvenstvu Evrope učenici Mladena Jokmanovića osvojili su zlato, dva srebra i četiri bronze.

Prvakinja Evrope u seniorskoj kategoriji (+70 kiloograma) postala je Jelena Jovanović, ostavivši iza sebe na podijumu reprezentativke Poljske i Ukrajine. 

Vicešampion Evrope drugi put u karijeri postao je Vuk Džudović u kategoriji do 94 kg među takmičarima do 21 godine.

Srebro je uzela i Elena Jovanović u kategoriji djevojčica do 16 godina (- 63 kg).

Bronzani su bili Branka Mujović (do 21 godine, -63 kg), Marijan Boljević (do 16 godina, -77 kg), Petar Džudović (do 16 godina, -69 kg), i Boris Ilin (do 16 godina, -48 kg).

Na Svjetskom kupu Starovarošani su uzeli zlato i po tri srebra i bronze.

Vuk Džudović je postao šampion među takmičarima do 21 godine u kategoriji do 94 kilograma. Iza njega su bili takmičari iz Mađarske, Hrvatske...

Nikola Perović je seniorski vicešampion svjetskog kupa u kategoriji do 94 kg, a srebrni su bili i Branka Mujović (do 21 godinu, -52 kg) i Balša Dondić (do 14 godina, -69 kg).

Bronzom su se okitili seniorka Jelena Jovanović (+70 kg), Marijan Boljević (do 16 god, -77 kg) i Boris Ilin (do 14 god, -48 kg).

-Drago mi je da nova prvakinja Evrope za seniore dolazi upravo iz našeg kluba. Može se slobodno reči da je Jelena Jovanović napravila iznenađenje osvajanjem titule, ali time je medalja još posebnija. Vuk Džudović je medaljama oba dana u konkurenciji do 21 godinu potvrdio da je veliki potencijal za seniorsku konkurenciju. Veoma blizu zlata bio je i senior Perović koji je postao srebrni u posljednjem minutu borbe. Mlađi takmičari su pokazali da se na njih ozbiljno može računati, a posebno su se istakli Marijan Boljević, Elena Jovanović i Boris Ilin. Čestitam svima na veoma dobrom nastupu. -izjavio je Mladen Jokmanović, trener reprezentacije i JJK Stara varoš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 23:28