Аустрија - Црна Гора / - Фото: РСЦГ.ме
17/07/2021 u 17:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јуниоркама 13. мјесто на шампионату Европе

Црна Гора наступ на Европском првеству за рукометашице до 19 година у Словениjи завршила jе на 13. мjесту

У мечу за пласман, изабранице тренера Татjане Jераминок савладале су Аустриjу 33:31 (15:15), што им jе друга побjеда у међусобним дуелима против тог ривала на шампионату у Словениjи.

Уjедно су то и jедине двиjе побjеде за наше jуниорке у Словениjи, jер су доживjеле четири пораза (два у групи и два у разигравању од 9. до 16. мjеста), те службеним резултатом добиле меч против Португала, што jе било довољно за 13. мjесто, не и за пласман међу 12 наjбољих тимова коjи су осигурали учешће на Свjетском првенству у Словениjи наредне године.

У посљедњем мечу на шампионату, наше дjевоjке имале су предност у наjвећем диjелу меча, а Аустриjа jе успjела само да изjедначи у финишу првог полувремена. У наставку су ствари поново дошле на своjе мjесто, па jе остварена побjеда против ривала коjи jе на шампионату, такође, уписао два триjумфа.

Катарина Џаферовић jе била сjаjна и постигла 11 голова из 16 покушаjа, Сара Гугач jе шест пута затресла противничку мрежу, Анастасиjа Марсенић се пет пута уписала у стриjелце, а Нађа Кадовић четири пута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:21